Antalya Düsünce Platformu'nda Deprem Konusuldu

Antalya Düsünce Platformu’nun konugu olan Afet ve Acil Durum Antalya Il Müdürü (AFAD) Necmi Erçin, Türkiye’nin deprem kusaginda oldugunu belirterek, "Böylesine büyük acilar bir daha yasamamak için AFAD olarak çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor, birçok proje ve egitim programlari ile kentimiz için çalisiyoruz. Öngörülemez bir afet durumunda organize sekilde hareket etmenin öneminin çok büyük" dedi.

Antalya Düsünce Platformu'nda Deprem Konusuldu
Antalya Düsünce Platformunun Subat ayi olagan toplanti konugu, Afet ve Acil Durum(AFAD) Antalya Il Müdürü Necmi Erçin oldu. Antalya Düsünce Platformu, 2024 faaliyet yili ocak ayi toplantisini kent merkezindeki bir otelde gerçeklestirdi. Toplantida, Afetlerde Sivil Toplum Kuruluslarinin Rolü, AFAD’in Türkiye’deki çalismalari ile antik dönemlerden günümüze Antalya’daki depremlerin dönemselligi konulari konusuldu.

Toplantinin açilisinda konusan Antalya Düsünce Platformu Baskani Halil Güvenbas, insan hayatinin kaçinilmaz gerçeklerinden birisinin afetler oldugunu dile getirdi.

Dogal afetler içerisinde en yikici etkiyi depremlerin olusturdugunu ifade eden Güvenbas, "Yol açtigi can kayiplarinin yani sira maddi ve manevi hasarlarin telafisi son derece güçtür. STK’larin afet yönetimindeki rolü, toplumun afetlere karsi daha dayanikli hale gelmesine ve etkili müdahalelerin gerçeklestirilmesine katkida bulunur. Bu nedenle, STK’lar afet yönetimi süreçlerinde önemli paydaslar olarak kabul edilirler ve toplumun refahini korumada önemli bir rol oynarlar" dedi.

"Kentimiz için çalisiyoruz"

Toplanti konugu AFAD Il Müdürü Necmi Erçin, Türkiye’nin dünyanin en etkili deprem kusaklarinin birinin üzerinde yer aldigina dikkat çekti.

Türkiye’de tarih boyunca birçok yikici deprem yasandigini hatirlatan Erçin, "Geçen sene 6 Subat’ta 11 ilimizde gerçeklesen deprem de canlarimizi kaybettigimiz asrin felaketini yasadik. Depremin hemen ardindan, AFAD olarak bölgeye gittik. Arama kurtarma çalismalarina basladik. Devlet millet birlikteligiyle çalismalar özveriyle yürütüldü. Arama kurtarma çalismalari ile birlikte bölgede yeni konutlarin yapilmasi ile ilgili çalismalar es zamanli olarak basladi.

Antalya AFAD ekibi olarak tüm özverimiz ile çalistik. Böylesine büyük acilar bir daha yasamamak için AFAD olarak çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor, birçok proje ve egitim programlari ile kentimiz için çalisiyoruz. Tüm Antalya halkinin deprem ve dogal afetler konusunda bilinçlenmesi için is birligi yapmaya, her konuda yardima haziriz. Ayrica öngörülemez bir afet durumunda organize bir sekilde hareket etmenin öneminin çok büyük. Sivil Toplum Örgütlerinin bu konuda en büyük yardimcilarimiz" dedi.

"Kentte meydana gelen depremler hakkinda bilgilendirildi"

Toplantiya katki saglayan, Antalya Düsünce Platformu üyesi Prof.Dr.Mustafa Ertürk ve Uzman Tarihçi Çagri Yilmaz, antik dönemlerden günümüze Antalya’da depremler hakkinda sunumlarini yapti. Prof.Dr.Mustafa Ertürk, Türkiye ve Antalya’nin cografi konumu ve depremlerin dönemselligi hakkinda bilgilendirme yaparken, Çagri yilmaz antik dönemden bugüne degin Antalya’da yasanmis dogal afetler ve kette bulunan antik kentlerin hangi dogal afetleri gördügü hakkinda bilgilendirme yapti.

Toplantinin sonunda, platforma üye olan is adamlarina rozetleri takildi.
Kaynak: İHA