Antalya'daki Tersane Yangininda 4 Tekne Yandi, Söndürme Çalismalari Devam Ediyor

Antalya’da Serbest Bölge’de bulunan bir tersanede çikan ve 4 teknenin yandigi yangini söndürme çalismalari sürüyor. Il Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 6 TOMA’nin söndürme çalismalarina destek verdigini, yanginin kismen kontrol altina alindigini belirtti.

Antalya'daki Tersane Yangininda 4 Tekne Yandi, Söndürme Çalismalari Devam Ediyor
Yangin, saat 19.15 siralarinda Konyaalti ilçesi sinirlari içinde bulunan Serbest Bölge’de yat imalati yapilan bir tersanede çikti. Ihbar üzerine olay yerine Antalya Büyüksehir Belediyesine bagli 15 itfaiye araci, Orman Bölge Müdürlügüne bagli arazözler, AFAD ekipleri, polis ve TOMA’lar sevk edildi. Belirtilen adrese gelen ekipler kapali vaziyetteki tersaneye müdahale etmeye basladi.

Ekipler ilk olarak dis cepheyi spiral makinesiyle keserek alevlere müdahalede bulunmaya basladi.

Polis ekipleri yangin bölgesinde güvenlik seridi olusturdu.

Yaklasik 2 saattir yogun müdahalenin sürdügü yanginda dumanlar gökyüzünü kaplarken, büyüklügü dron ile görüntülendi.

"Can kaybi ya da yaralimiz yok"

Antalya Il Emniyet Müdürü Orhan Çevik de bölgeye gelerek bilgi aldi. Gazetecilere açiklama yapan Çevik, yanginda can kaybi ya da yaralanin bulunmadigini belirterek, “Ilk aldigimiz bilgilere göre saat 18.30 civarinda isyeri tamamen kapaniyor. Yaklasik bir 40-45 dakika sonra yanginin çiktigi bilgisi intikal etti. Hemen seri bir sekilde tüm ekiplerimizi itfaiyeci arkadaslarimiz, polis ekiplerimizin tamamini sevk ederek kontrol altina almaya çalisiyoruz. Sükürler olsun ki bir can kaybi ya da yaralimiz yok” dedi.



"4 tekne yandi"

Tersanede yatlarin zarar gördügünü belirten Çevik, “Içerde bakim kontrolü yapilan 2 tekne ayrica imalati devam eden 2 tekne olmak üzere toplam 4 teknenin yandigi söz konusu. Su anda kismen kontrol altinda. Söndürme ve sogutmaya çalismalar devam ediyor. 6 TOMA ile de biz destek veriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA