Alasehir'de Açilan Stant Sayesinde 5 Kisi Sigarayi Birakti

Alasehir Ilçe Saglik Müdürlügü tarafindan ’Sigara Birakma Günü’ etkinligi kapsaminda açilan stantta hal çalisani 5 kisi sigarayi birakma karari alirken 3 kisi de en kisa sürede birakmaya çalisacaklarini söyledi.

Alasehir'de Açilan Stant Sayesinde 5 Kisi Sigarayi Birakti
Alasehir Ilçe Saglik Müdürlügü ekipleri bir doktor esliginde Sevgi Yolu üzerinde kurdugu stantta, günün anlaminda dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak için vatandaslara sigaranin zararlarini anlatip, brosür dagitarak, sigarayi birakma önerilerinde bulundu. Vatandaslar yapilan uygulamadan mutlu olduklarini belirtti.

Alasehir Ilçe Saglik Müdürü Dr. Süleyman Çagri Bozkurt, "Her yil 9 Subat ’Sigara Birakma Günü’ bünyesinde, tütün kullanimi ve zararlari konusunda farkindalik olusturmak amaciyla ülkemizde oldugu gibi Alasehir’de de Uzman Dr. Bilge Betül Kiliç baskanliginda, saglik personellerinin katildigi bir ekiple ’Sigara Birakma Günü’ etkinligi düzenledik. Dünya’da her yil 7 milyondan fazla kisi dogrudan tütün kullanimina bagli hastaliklar, 1,2 milyon kisi de tütün ürünü kullanmadigi halde sigara dumanina maruz kalarak pasif içicilik nedeniyle hayatini kaybetmektedir. Tütün sadece kanserler, kalp ve solunum yolu hastaliklari gibi bulasici olmayan hastaliklara neden olmakla kalmayip ayni zamanda bulasici hastaliklardan ölümlerde de önemli bir faktördür. Eger sigara kullaniyor iseniz, bunun bir hastalik oldugunu bilmeli ve bir an önce size yardimci olacak bir sigara birakma poliklinigine basvurabilir ya da ALO 171 Saglik Bakanligi Sigara Birakma Danisma Hattini arayabilirler. Birakma kararliligi, uygun tedavi ve motivasyonla sigarayi birakilabilir. Unutmayalim ki içilen her sigara ile hayattan ve sevdiklerimizle geçirecegimiz saglikli zamanlardan çaldigimiz anlardir." dedi.



Hal çalisanlarindan 5 kisi sigarayi birakti

Saglik ekibi etkinlikler kapsaminda Alasehir Belediyesi Hal çalisanlarini da ziyaret etti. Hal çalisanlarina sigaranin zararlari ve birakma yollari anlatildi. Hal çalisanlarindan sigara içen 8 kisiden 5 kisi sigarayi biraktiklarini açiklarken, diger 3 kisi de en kisa sürede sigarayi birakmaya çalisacaklarini belirtti.

Kaynak: İHA