Kauçuk Fabrikasinda Çikan Yangin Söndürüldü Açiklamasi 2 Isçi Dumandan Etkilendi

Zonguldak’ta kauçuk fabrikasinda çikan yangin itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, 2 isçi dumandan etkilendi.

Kauçuk Fabrikasinda Çikan Yangin Söndürüldü Açiklamasi 2 Isçi Dumandan Etkilendi
Edinilen bilgiye göre olay, aksam saatlerinde Devrek ilçesine bagli Çaydegirmeni beldesindeki Cilas Teknik Kauçuk fabrikasinin boyahane bölümünde yasandi. Boyahane bölümünde henüz bilinmeyen bir sebeple dumanlar yükselince ilk olarak duruma fabrikanin kendi ekibi müdahale etti. Olay yerine Çaydegirmeni ve Devrek Belediyelerine ait itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapilan ilk müdahalenin ardindan yangin kontrol altina alinarak söndürüldü. Dumandan etkilenen iki isçiye olay yerine gelen saglik ekipleri ilk müdahaleyi yapti.

Fabrikanin bir bölümünde maddi hasar meydana gelirken Cilas Sirketler Grubu Yönetim Kurulu Baskani Irfan Civak gazetecilere yaptigi açiklamada, "Ufak da olsa bir yangin oldu. Müdahale ettik. Arka taraftaki boyahane kisminda küçük de olsa tam neden oldugunu tespit edemedik. Galiba elektrik kontagindan çikti ama simdiye kadar böyle bir sey olmamisti. Biz de bundan sonra önlemlerimizi alacagiz. Kendi elemanlarimiz müdahale etti. Biraz büyüyünce haliyle itfaiye çagirmak icabetti. Çevredeki itfaiyeler geldi, sag olsunlar. Hizli bir sekilde müdahale ettiler. Su an olumsuz bir sey yok. 2 tane dumandan etkilenen arkadasimiz oldu. Onlara da ambulansta müdahale ettiler, hastaneye gitmeye gerek kalmadi. Arkadaslarimizin yangin egitimi var, sirket de yangina karsi donanimli ama biraz büyüyünce haliyle panige kapildilar. Itfaiye gelince söndürdü. Insallah yarin sabah üretimimize kaldigimiz yerden devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA