Kadinlar Gümüshane'deki O Mahallenin Muhtarligi Için Kollari Sivadi

Gümüshane’nin Karsiyaka Mahallesi’nde 2 dönemdir muhtarlik görevini sürdüren Arzu Ay’in yeni dönemde listesinde yer alan 8 azasinin tamami kadinlardan olusuyor. Muhtar Ay, yeni dönemde seçildigi takdirde kadinlarin her seyin üstesinden gelebilecegini göstereceklerini söyledi.

Kadinlar Gümüshane'deki O Mahallenin Muhtarligi Için Kollari Sivadi
Kentin Karsiyaka Mahallesi’nde 2014 yilindan bu yana 2 dönemdir muhtarlik görevini sürdüren ve 31 Mart’ta gerçeklestirilecek Mahalli Idareler Genel Seçiminde 3 döneminde de seçilmek için mücadele edecek muhtar Arzu Ay’in tamamini kadinlarin olusturdugu aza listesi ilgi çekiyor. 8 kadindan olusan azalariyla birlikte mahalleyi karis karis gezen ve seçim çalismalarini sürdüren Ay, kadinin gücünü göstermek istediklerini söyledi.



“Bu mahalle artik çiçek kokacak”

Kadinlarin gücünü hep beraber kullanmak istedikleri için bu yola çiktiklarini söyleyen Karsiyaka Mahallesi muhtari ve muhtar adayi Arzu Ay, “2014 yilindan bu yana 2 dönemdir muhtarlik yapiyorum. Simdi tekrar adayim, ben mahallemde tespit ettigim bütün sorunlari çözdüm. Bir iki tane de projemiz var. Benim bu seçimdeki azalarimin tamami kadinlardan olusuyor. Biz kadinin gücünü göstermek için 8 kadin aza ile yola çiktik. Daha önceki dönemlerde azalarimin 4’ü erkek 4’ü kadindi, hepsine çok tesekkür ediyorum fakat bu dönemde biz kadinlar olarak kendimizi göstermek istedik. Çünkü biz bireysel olarak da Karsiyaka Mahallesi’nde bulunan ögrencilere burs veriyorduk, depremzedelere yardim ediyorduk, yardimlasiyorduk. Kadinlarin çevreleri çok, evlere girebiliyorlar evdeki durumlari görebiliyorlar ve bundan biz de haberdar oluyoruz. Biz de bu gücü hep beraber kullanmak istedik. Biz erkeklerden daha iyi yapariz ki Karsiyaka Mahallesi’ni görüyorsunuz. Karsiyaka Mahallesi’nin tasindan topragindan, börtüsünden böcegine kadar her seyinden haberdarim, nerede ne var ben bilirim. Hiçbir vatandasim bana sorun anlattigi zaman çözümsüz kalmaz. Bu mahalle artik çiçek olacak, çiçek kokacak. Daha ne ister ki Gümüshane, kadinlar geliyor ve güçlerini gösterecekler” dedi.



“Azalik teklifini memnuniyetle kabul ettim”

Muhtar Arzu Ay’in çalismalarini takdir ettigini ve teklif gelir gelmez hemen kabul ettigini ifade eden Bahriye Bagbanci, “Kadinin gücünü gösterebilmek adina böyle bir sey yaptik. Yillardir alamadigimiz hizmeti Arzu Ay muhtarimiz sayesinde aldigimiz için biz de ona destek olmak istedik ve ben de azaligi zevkle kabul ettim. Gümüshane’nin en temiz mahallesi ama geçmiste hiç hizmet alamayan mahallelerinden biriydi simdiye kadar, Arzu muhtar olduktan sonra baya bir degisiklikler görmeye ve hissetmeye basladik. Insallah bundan sonra daha güzel seyler görecegiz” diye konustu.



“Kadinin oldugu yerde birlik, güzellik ve basari vardir”

Kadinin elini attigi her seyi güzellestirebilecegini belirten Çigdem Yakut, “Kadinin oldugu yerde güç vardir, kadinin oldugu yer mis gibi kokar, kadinin oldugu yerde birlik vardir, güzellik vardir ve basari vardir. Bence Gümüshane’nin en güzel mahallelerinden birisi burasi, bir tarafa bakiyorsunuz yesillik, diger taraf kent merkezi. Aslinda bu caddede yasamakta zor, dogalligi da korumak çok zor ama Arzu hanim bunu 2 dönemdir basariyor. Bu yil da Insallah hep beraber basaracagimiza inaniyorum çünkü biz kadiniz ve güçlüyüz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA