Hamas Yetkilisi Al-Nono Açiklamasi 'Gazze'de Ateskes Önerisine Yanit Vermedik, Hala Üzerinde Çalisiliyor'

Hamas Siyasi Büro Medya Danismani Taher al-Nono, Israil ile muhtemel yeni esir takasi anlasmasina iliskin yaptigi açiklamada, “Gazze’de ateskes önerisine yanit vermedik, hala üzerinde çalisiliyor” dedi.

Hamas ve Israil arasinda muhtemel yeni esir takasi anlasmasina iliskin çabalar devam ediyor. Hamas Siyasi Büro Medya Danismani Taher al-Nono yaptigi açiklamada, Gazze Seridi’ndeki çatismalara 6 hafta ara verilmesini ve Israilli esirler ile Filistinli mahkumlarin karsilikli olarak serbest birakilmasini içeren muhtemel anlasmaya iliskin Hamas’in henüz yanit vermedigini ve anlasmanin üzerinde çalismanin devam ettigini belirtti.

Al-Nono, "Müzakerelerin su anki asamasinin sifir oldugunu söylüyoruz ve ayni zamanda bir anlasmaya vardigimizi da söyleyemeyiz" dedi.

Katar Disisleri Bakanligi Sözcüsü Majed el-Ansari yaptigi açiklamada, Fransa’nin baskenti Paris’te Katarli, ABD’li, Israilli ve Misirli yetkililer arasinda yapilan görüsmelere deginerek, Hamas’in Israil ile muhtemel yeni esir takasi anlasmasina dair teklifi "olumlu bir atmosferde" aldigini ve cevap beklediklerini ifade etmisti.
Kaynak: İHA