Hamas'in Yeni Esir Takasi Anlasmasina Yanit Vermesi Bekleniyor

Katar Disisleri Bakanligi Sözcüsü Majed el-Ansari, Hamas’in Israil ile muhtemel yeni esir takasi anlasmasina dair teklifi "olumlu bir atmosferde" aldigini ve cevap beklediklerini söyledi.

Hamas’in Israil ile muhtemel yeni esir takasi anlasmasina yanit vermesi bekleniyor. Katar Disisleri Bakanligi Sözcüsü Majed el-Ansari yaptigi açiklamada, Fransa’nin baskenti Paris’te Katarli, ABD’li, Israilli ve Misirli yetkililer arasinda yapilan görüsmelere deginerek, Hamas’in Israil ile muhtemel yeni esir takasi anlasmasina dair teklifi "olumlu bir atmosferde" aldigini ve cevap beklediklerini söyledi.



Söz konusu teklifin Israil tarafindan onaylandigini ifade eden El-Ansari, “Önümüzde hala çok zorlu bir yol var. Iyimseriz çünkü her iki taraf da bir sonraki duraklamaya yol açacak teklifleri kabul etti. Önümüzdeki birkaç hafta içinde bu konuda iyi haberler paylasabilecegimizi umuyoruz” dedi.

Israil ve Hamas arasindaki muhtemel anlasma, Gazze Seridi’ndeki çatismalara 6 hafta ara verilmesini ve Israilli esirler ile Filistinli mahkumlarin karsilikli olarak serbest birakilmasini içeriyor.
Kaynak: İHA