Samos Adasi'na Vuran Erkek Cesedi Denizlili Kayip Is Adamina Ait Çikti

Aydin’in Didim ilçesinden denize açilan ve 14 Aralik’tan beri kendisinden haber alinamayan is adamindan aci haber geldi. Aileden alinan DNA örneklerinin, Yunanistan’in Samos Adasina vuran erkek cesedi ile eslestigi ögrenildi.

Samos Adasi'na Vuran Erkek Cesedi Denizlili Kayip Is Adamina Ait Çikti


Denizli’de dogaltas sirketi Faber Mermer’in Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Cinkaya, 14 Aralik’ta Aydin ilinin Didim ilçesinden kendisine ait FBR isimli teknesiyle denize açildiktan sonra kendisinden haber alinamadi. Ailesinin kayip ihbari üzerine Sahil Güvenlik ekipleri, Cinkaya’nin bos teknesini Esek Adasi yakinlarinda buldu, ancak kendisine ulasilamadi. Tekneden düstügü degerlendirilen is adamini bulmak için günlerce denizden ve havadan süren arama kurtarma çalismalari sonuçsuz kaldi. Cinkaya’ya ait cüzdan, telefon ve diger tüm sahsi esyalarinin teknede oldugu tespit edilmisti. Yunanistan yetkililerinin Interpol ile paylastigi bilgide, 17 Aralik’ta öglen saatlerinde Samos Adasi’nda Mavrikos Mykalis sahilinde cansiz bir erkek cesedinin bulundugu, otopsi ve kimlik tespiti için Samos’ta bir hastaneye götürüldügünü bildirilmisti. bu gelisme sonucunda Disisleri Bakanligi yetkilileri, Yunanistan yetkilileri ile iletisime geçti. Aile üyelerinden Didim Devlet Hastanesi’nde alinan DNA örneklerinin bulunan erkek cesedi ile karsilastirilmasi yapildi.

Cinkaya ailesinden alinan DNA örnegi sahile vuran erkek cesedi ile eslesti

Aileden alinan DNA örnekleriyle Samos Adasi’nda kiyiya vuran erkek cesedinden alinan DNA örneklerinin eslestigi ögrenildi. Kayip is adami Yasin Cinkaya’nin teknesinden düstügü, akintinin etkisiyle cansiz bedeninin Samos Adasi Mavrikos Mykalis sahiline vurdugu anlasildi. Yasin Cinkaya’ya ait oldugu ifade edilen cenazenin ailesine teslim edilmesinin ardindan Türkiye’ye getirilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA