(Özel) Dolandirildigini Anlayan Vatandasa Atilan Mesaj Pes Dedirtti

Bursa’da dolandiricilar, tarim aletleri satan bir firmanin görsellerini ve logosunu kullanarak internet üzerinden hayali ürün satarak onlarca kisiyi dolandirdi. Magdurlarin gerçegi fark etmesi üzerine dolandiricilardan gelen “Geçmis olsun” mesaji pes dedirtti.

(Özel) Dolandirildigini Anlayan Vatandasa Atilan Mesaj Pes Dedirtti
Dolandiricilar Bursa’nin Kestel ilçesinde tarim aletleri satan bir firmanin görsellerini ve logosunu kopyaladi. Internet siteleri üzerinden ilan veren dolandiricilar onlarca kisiye hayali ürün satti. Dolandirildiklarini anlayan magdurlar durumu gerçek firmaya bildirdi. Isletme sahibi Aykut Gülenç yasanan olayin üzerine savciliga suç duyurusunda bulundu. Kendisine birçok magdurdan mesaj geldigini belirten Gülenç, “Günlerdir telefonuma birçok kisiden mesaj geliyor. Sürekli numara degistirip bizim ismimizi kullanarak hayali satis yapiyorlar. Dolandirildiklarini anlayanlar bana mesaj atarak durumu bildirdi. Ben de savciliga gidip suç duyurusunda bulundum. En kisa sürede adalete teslim edilmesini istiyorum” ifadelerini kullandi.

Dolandirdiklari vatandasa ’geçmis olsun’ mesaji attilar

Yasanan olayda dolandirildigini fark eden bir magdur “Dolandirildim sanirim” mesaji atti. Magdura cevap olarak “Sistemde olan yogunluktan dolayi islemlerimizi tamamlamak adina iletisime geçecegiz efendim” yazan dolandiricilara “Su an yemin ederim karakoldayim ya iade islemi yaparsiniz tamamini paranin ya da simdi sikayet için basvuru yapiyorum” mesaji üzerine dolandiricilar alay eder gibi “Geçmis olsun. Kolay gelsin” yazdi.
Kaynak: İHA