Adana'da 96 Kisinin Can Verdigi Apartmanin Müteahhidinin Baska Apartmani Da Agir Hasarli Çikti

Adana’da 6 Subat depreminde yikilan ve 96 kisinin hayatini kaybettigi Hasan Alpargün Apartmani’nin müteahhidi Hasan Alpargün, Kibris’ta yakalanarak tutuklanmisti. Müteahhit Alpargün, 9 Ekim’deki durusmasinda sehirde yaptigi baska binada hasar olmadigini öne sürmüstü. Yikilan apartmanin karsisinda, yine Alpargün’ün yaptigi Alperen Apartmani için de yikim karari çikti.

Adana'da 96 Kisinin Can Verdigi Apartmanin Müteahhidinin Baska Apartmani Da Agir Hasarli Çikti
6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerde Adana’da ciddi zarar gördü. Müteahhit Hasan Alpargün, Çukurova ilçesine bagli Güzelyali Mahallesi’ndeki Hasan Alpargün Apartmani ilk depremde yerle bir olurken, 96 kisi can vermisti.

Depremin ardindan müteahhit Hasan Alpargün, Kibris’a kaçmisti. Polis müteahhit Alpargün’ü Lefkosa’da yakalayip Adana’ya getirmisti. 13 Subat günü ise hakim karsisina çikan müteahhit tutuklanmisti.

Hakim karsisinda ’baska zarar gören binam yok’ dedi, agir hasarli binasi ortaya çikti

9 Ekim’de hakim karsisina çikan müteahhit Alpargün savunmasinda, sehirde yaptigi baska binada hasar olmadigini iddia etmisti. Alpargün’ün, 96 kisinin hayatini kaybettigi apartmanin karsisina yaptigi Alperen Apartmani’nin da agir hasarli oldugu ortaya çikti. Alperen Apartmani için yikim karari çikarken, kisa sürede yikilacagi ögrenildi.

“Para için insanlarin kanini içti, hücrede müebbet cezasi alsin istiyorum”

96 kisinin öldügü apartmanda kizini, damadini ve ikiz torunlarini kaybeden Selver Küçükcan, "Her binasinda hasar var. Binalarina güzel yazilarla ’Alpargun Plaza’ diye yazmis ama en zayif malzeme de bu binalarda kullanilmis. Bunlarin hepsini para için yapmis. Bu adam hafif ceza alirsa ben hakkimi helal etmiyorum. Hücrede müebbet cezasi alsin istiyorum. Acimiz çok taze. Günden güne artiyor. Ümidimi kesmeyecegim. Bu adam 96 kisiyi öldürdü. Her kisi için toplamda 96 kere ceza verilmelidir. 96 kisinin yaninda onlari kaybeden yakinlari da ölmüs oldu. Ben sadece nefes alan bir ölüyüm mesela. Para degil çocuklarimin birinin tirnagini versin verebiliyorsa. Para için insanlarin kanini içti bu adam" diye konustu.



“Müteahhit Alpargün mahkemede yalan beyanda bulundu”

Hasan Alpargün Apartmani’nda babasi ve erkek kardeslerini kaybeden Gizem Çetin (36) ise, “Bize bu aciyi yasatan kisinin karsi taraftaki binasi da hasarli ve kesin yikim karari var. Fakat bu adam mahkemede ‘baska bir binamda hasar yok” diyerek yalan beyanda bulundu. Alabilecegi en agir cezayi almasini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA