Soguk Ve Yagisli Hava Uyarisi

Sinop Valiligi, 8 Ocak Pazartesi gününden itibaren etkisini göstermesi beklenen soguk ve yagisli hava konusunda vatandaslari uyardi.

Sinop Valiligi tarafindan yapilan uyarida, Orta Karadeniz’in önümüzdeki hafta, 08 Ocak Pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen olan yagisli sistem ile 09 Ocak Sali günü ögleden sonra bati bölgelerden baslayarak soguk havanin etkisi altina girmesi beklendigi duyuruldu. Buna bagli olarak, Pazartesi günü bati bölgelerden baslayarak, Sali günü ise bölgenin tamaminin yagmur ve saganak, rakimi 1000 m ve üzeri kesimlerde ise karla karisik yagmur ve yer yer kar yagisli geçecegi tahmin edildigi ifade edildi.

Ayrica, 10 Ocak Çarsamba gününden itibaren hava sicakliklarindaki azalmayla birlikte, bölgenin iç kesimlerinde kar kiyi kesimlerinde ise yagmur ve karla karisik yagmur seklinde olmasi beklenen yagislarin; Persembe günü kiyi kesimlerde yerel olarak kuvvetli olmasi tahmin ediliyor. Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sicakliklarinin, 09 Ocak Sali günü önce mevsim normallerine, 10 Ocak Çarsamba günü ise mevsim normallerinin altina düsmesi bekleniyor. Rüzgârin, Pazar ve Pazartesi günleri bölge genelinde güney ve batili yönlerden kuvvetli ve firtina (60-80 km/saat) seklinde, Sali gününden itibaren yön degistirerek kuzey ve kuzeybatili yönlerden orta kuvvette, kiyi kesimlerde ise kuvvetli (30-60 km/saat) esecegi bekleniyor.

Soguk ve yagisli hava ile kuvvetli rüzgarlarin yol açabilecegi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerektigi uyarisi da yapildi.
Kaynak: İHA