Israil Aleyhine Slogan Atan Türk Kadina Alman Polisinden Müdahale

Almanya’nin baskenti Berlin’de düzenlenen Filistin’le Dayanisma Yürüyüsü’nde Israil aleyhine slogan Türk kökenli Yasemin Acar’a Alman polisi müdahalede bulundu.

Israil Aleyhine Slogan Atan Türk Kadina Alman Polisinden Müdahale
Israil’in Gazze’ye saldirilarinin baslamasindan bu yana, Almanya’nin baskenti Berlin’de Filistin’le Dayanisma Yürüyüsleri araliksiz devam ediyor. Baskentte binlerce kisinin bir araya gelerek Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarini protesto ettigi yürüyüsler genellikle sorunsuz geçse de bugün yürüyüste “Siyonizm fasizmdir” slogani gerginligi yol açti. Berlin’deki Mehringplatz Meydani’ndan Potzdammerplatz Meydani’na dogru yürüyen yaklasik bin Filistin destekçisi, üzerinde “Isgale Son”, “Çocuklarin toplu mezarlari üzerine kutsal topraklar insa edemezsiniz”, “Özgür Filistin” yazan dövizler tasirken, “Soykirimi durdurun”, “Alman parasi, Alman silahlari Israil’e yardim ediyor” gibi sloganlar atti.

Acar’a “toplumu kin ve düsmanliga sevk etme” suçlamasiyla dava açilacak

Yürüyüse katilan Türk kökenli Yasemin Acar, elindeki mikrofonla “Siyonizm fasizmdir”, “Siyonistler çocuklari öldürüyor” sloganlari atinca Alman polisi Acar’a müdahale etti. Acar’i yürüyüsten ayiran polis, genç kadini kisa süreli olarak gözaltina aldi. Daha sonra kimlik tespiti yapilan Acar, tekrar serbest birakildi.

Serbest birakilmasinin ardindan açiklama yapan Yasemin Acar, “toplumu kin ve düsmanliga sevk etme” suçlamasiyla hakkinda dava açilacagini söyledi.

Acar, "Maalesef yine tutuklandim. Her hafta bize yeni yasaklar veriyorlar. Bu yasaklar neden acaba? Almanya dogrulari duymak istemiyor. Almanya, Filistin’de su an yasananlari duymak istemiyor. Biz buna hayir diyoruz, yeter diyoruz. Durun, durdurun, Israil’e insanlari katletmeyin diyoruz” ifadelerini kullandi.

Acar, “Mikrofonda ‘Siyonizm fasisttir’, dedim. Bu dogru olan bir sey, Siyonistler fasisttir. Bebekleri öldürüyorlar, kadin, erkek demiyorlar öldürüyorlar” dedi.

Kaynak: İHA