Tokatli Anneler, Bu Sefer Çocuklarinin El Becerileri Için Mutfaga Girdi

Tokat Belediyesi Gülbahar Hatun Hanimlar Kültür ve Sanat Merkezi tarafindan çocuklara mutfak etkinlikleriyle tatil keyfi sunuluyor.

Tokatli Anneler, Bu Sefer Çocuklarinin El Becerileri Için Mutfaga Girdi


Tokat Belediyesi tarafindan 2015 yilinda açilan Gülbahar Hatun Hanimlar Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Büyük Maharetler Küçük Yaslarda Kazanilir” projesi kapsaminda, çocuklarin el becerilerini gelistirmek ve sosyal becerilerine katkida bulunmak amaciyla “Geleneksel Türk mutfagi” kursu açildi. Sabah ve ögle gruplarindaki toplam 40 kursiyer kadin ara tatili firsata çevirerek çocuklariyla kursa katildi.

Basarili bir sekilde devam eden kurs, etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Yariyil tatili boyunca, çocuklar ve anneleri bir araya gelerek mutfakta keyifli vakit geçiriyor. Yariyil tatili sürecinde çocuklarin istekleri dogrultusunda harekete geçildi. Gerekli izinler alindiktan sonra 2 hafta süren etkinlikte, çocuklar hem eglenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini gelistirdi. Tokat Belediyesi tarafindan desteklenen projeyle, çocuklarin yaz ve yariyil tatillerini eglenceli ve ögretici etkinliklerle degerlendirilerek, ailelerle birlikte keyifli anlar yasamalari saglandi.

“Büyük maharetler küçük yasta baslar”

Projeyle çocuklarin akademik basarilarina ek olarak sosyal becerilerini gelistirmeyi hedeflediklerini belirten Gülbahar Hatun Hanimlar Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Arzu Arslan, “Büyük maharetler küçük yaslarda kazanilir diye çocuklarin el becerileri gelissin, akademik basarilarinin yani sira sosyal becerilerine katkida bulunalim diye bir proje gelistirdik. 9 yildir projemiz devam ediyor. Kursiyerler tarafindan ilgi de çok güzel. Hem yariyil hem de yaz tatillerinde devam ediyoruz. Su an ki yariyil tatili kursumuz. Annelerle birlikte çocuklarimizi da aldik. Onlarin mutfakta yapabilecekleri becerilerine katkilar saglamaya çalistik. Hem mutfak hijyeni hem mutfak adabi hem yemek görgü kurallari ve kendi aralarindaki paylasimlarini artirmak hem de anneleriyle hos vakit geçirsinler, okulun disinda etkinlikleri olsun diye projemizi 9 yildir devam ettiriyoruz. Ilgi de çok güzel” dedi.



“Gerekli izinler alinarak 2 haftalik kurs düzenledik”

Geleneksel Türk Mutfagi Kurs Ögretmeni Hasibe Pehlivan ise, “15 tatil geldiginde kursiyerlerimiz istekte bulundular. Çocuklarimiz evde yalniz onlari birakamiyoruz. Çocuklarimi da etkinlik istiyorlar. Tokat’ta etkinlik alani pek fazla ulunmuyor. Çocuklarimizi da getirebilir miyiz dediler. Arzu Müdürümüze ilettik. Gerekli izinler alindiktan sonra 2 hafta böyle bir etkinlik düzenledik” diye konustu.



Katilimci anne kursiyerler etkinlikten oldukça memnun olurken etkinlik sirasinda çocuklarin, hijyen kurallari, el yikama teknikleri gibi mutfak adabini ögrenmenin yani sira waffle, pizza, kumpir, kurabiye ve pasta gibi lezzetli tarifleri de ögreniyorlar.
Kaynak: İHA