Kars'in Sogugu Kirpik Dondurdu Açiklamasi Termometreler Eksi 21'Ü Gördü

Sibirya soguklarinin etkili oldugu Kars’ta termometreler eksi 21’i gösterdi. Soguktan vatandaslarin kirpikleri dondu.

Kars'in Sogugu Kirpik Dondurdu Açiklamasi Termometreler Eksi 21'Ü Gördü
Kar yagisinin ardindan Sibirya soguklari Kars’ta etkili olmaya devam ediyor. Hava sicakliginin eksi 21 dereceye düstügü kentte, sokakta yürüyen vatandasin kirpikleri buz tuttu, hareket halindeki araçlar donarken bir manav ise sebzelerini soguktan korumak için üzerine battaniye örttü.

Kars’ta soguk hava hayati durma noktasina getirdi. Soguktan kapi kilitleri adeta buzla kaplandi. Kentte uzun yillardan beri manavlik yapan Yücel Demirçiçek, sebzeleri donmasin diye battaniyeli önlem aldi.

Yücek Demirçiçek, “Kars’imiz malum soguk havalar, sebze meyvelerimizi korumak amaciyla üzerini örtüyoruz. Geceleri eksilerin çok üzerine çiktigi için sebzeleri korumak amaçli örtüyoruz” dedi.



“Hareket halindeki midibüs dondu”

Öte yandan asiri soguklardan Faikbey Caddesi üzerinde hareket halindeki midibüs dondu. Midibüs sürücüsü araci çalistirmak için mazot deposunun altinda ates yakti. Daha sonra çalisan araç yoluna devam etti. Kars’ta soguktan sokak köpekleri ve yaban hayvanlari da nasibini aldi. Bir is yerinin önünde uyumaya çalisan sokak köpeginin yüzü buz tutarken, yaban ördekleri ise tamami donan Kars Çayi’nin açik kalan kisimlarina sikisti. Yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban ördekleri kameralara yansidi.

Termometrelerin eksi 21’i gösterdigi kentte agaçlar buzdan çiçek açti, vatandaslar sokakta yürümekte zorlandi. Kars’ta hava sicakligi gece eksi 25 derece olurken, sabah erken saatlerde termometreler eksi 21’i gösterdi. Soguk havanin etkisini artiracagi ögrenildi.
Kaynak: İHA