Dogadan Gelen Nergis Çiçegi Sinop'ta Gelir Kapisi Oldu

Sinop’un köylerinde dogal olarak yetisen ve hos kokusuyla bilinen nergis çiçegi, kasim-subat aylarinda bölgenin tezgahlarini süsleyerek ekonomik bir canlilik kazaniyor.

Dogadan Gelen Nergis Çiçegi Sinop'ta Gelir Kapisi Oldu
Sinop’ta köylerde su kenarlarinda kendiliginden yetisen nergis çiçegi, son yillarda gelir kapisi oldu. Güzel kokusu ve ferahlatici etkisi ile çok sevilen nergis çiçegi, kasim ve subat aylari arasinda yetiserek Sinop’taki tezgahlari süslüyor. Sinop’un Erfelek ve Gerze ilçelerinin köylerinde yaygin olarak görülen nergis çiçegi, Sinop’taki tezgahlarda 15 ila 30 lira arasinda satiliyor.

Çiçek saticisi Naim Yilmaz, nergis çiçeklerinin dinlendirici özelligine dikkat çekti. Yilmaz, “Nergis güzel ve hos kokulu bir çiçek. Dinlendirici bir özelligi var, ev ortaminda bir hafta ile 12 gün arasinda dayanma özelligi vardir. Su an tam mevsimi kasim ayi ile subat aylari arasinda yetisir. Sinop yöresi çevre il ve köylerde özellikle bag ve bahçelerde yetistirilen hos kokulu bir çiçek türüdür. Bu çiçekleri Erfelek ve köylerinden getiriyoruz. Çelen köyünden, Serefiye, Uzungürgen ve diger yakinlardaki köylerden aliyoruz. Hemen hemen her köylünün bahçesinde evinin önünde bulunan bir çiçek türü. Fiyatinin da ucuz olmasi güzel kokusu ile satislari olumlu etkiliyor. Sevenleri çok fazla” diye konustu.

Sinop’ta gelir kaynagi olan nergis çiçekleri 15 lira ile 30 lira arasinda satisa sunuluyor. Demetlerin büyüklükleri ve çiçeklerin açik veya kapali olma durumu, fiyatlari etkiliyor.
Kaynak: İHA