CHP'li 300 Partili Ön Seçimsiz Belirlenen Adaya Destek Vermeme Karari Aldi

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Yarbasi Beldesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut baskani ön seçim yapmadan yeniden aday olarak belirlemesine partililer tepki gösterdi.

CHP'li 300 Partili Ön Seçimsiz Belirlenen Adaya Destek Vermeme Karari Aldi
Cumhuriyet Halk Partisi, Düziçi ilçesi Yarbasi Beldesinde belediye baskan adayi olarak mevcut baskan Mustafa Kaynar’i aday gösterdi. Belediye baskanligi için aday adayi olan Ökkes Yücel ile bir grup partili, belediye baskanligi için ön seçim yapilmadan mevcut Belediye Baskani Mustafa Kaynar’in aday olarak açiklanmasina tepki gösterdi. Aralarinda eski belediye baskani, eski kadin kollari baskani, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve il delegeleri olmak üzere yaklasik 300 kisilik partili, 31 Mart Yerel seçimlerde Düziçi ilçesi ve Yarbasi beldesinde Cumhuriyet Halk Partisini boykot ederek oy vermeyeceklerini açikladi.

Grup adina basin açiklamasi yapan Yarbasi Belde Belediye Baskan aday adayi Ökkes Yücel, "Türkiye siyasi hayatinda yasakli olan Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1992’de tekrar kurulmus, bende o yil partinin Düziçi’nde kuruculugunu yaparak 2 dönem onur ve serefle ilçe baskanligi yaptim. Daha sonra Karacaören, Karaçarli köyü ve belediyesinin olusumuna ve akabinde Yarbasi belediyesine iki dönem baskanlik yaptim bu baskanlik seçimlerinde su anki Yarbasi Belediye Baskani Mustafa Kaynar bizzat karsimizda MHP’ye çalisarak muhalefetlik yapmistir aradan belli bir zaman geçince Mustafa Kaynar CHP’den aday olmus bizler partili oldugumuz için Mustafa Kaynar‘i destekleyerek oy verdik. 2024 yili yerel seçimleri için halkin çagrisi üzerine en temel hak olan seçilme hakki için partimden aday adayi oldum. Haksizlik ve usulsüzlükler burada basladi.

CHP Genel Merkezi Yarbasi’nda ön seçim karari aldi. Demokratik olan ve partimize yakisan buydu fakat il ve ilçe örgütü ön seçim kararina uymadi. Bizi derinden yaralayan ve üzen ikinci adim ise 30 yillik CHP üyesi Yücel ailesinin fertleri bizzat kendi CHP ilçe teskilati tarafindan YSK‘ya dilekçe vererek oylari düsürülmeye çalisildi ve en temel hak olan seçme hakki gasp edilmeye çalisildi. Bu liste CHP ilk teskilatina bir dilekçeyle verilmistir. Bütün bu haksizlik ve adaletsizliklerden ötürü yine en temel haklardan olan protesto hakkimizi kullanarak CHP’sini hem Düziçi ilçemizde hem de Yarbasi beldemizde boykot oy vermiyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA