Tasova'da Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Amasya’nin Tasova ilçesinde bulunan yari olimpik yüzme havuzunda, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin ’Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesiyle yüzme bilmeyen kalmayacak.

Tasova'da Yüzme Bilmeyen Kalmayacak
15 Agustos 2023 tarihinden beri ’Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesi çerçevesinde 6-12 yas grubu çocuklarin egitim aldigi Tasova Kapali Yari Olimpik Yüzme Havuzu’nda, yetenekli çocuklar müsabik sporcu kapsamina alindi. Proje kapsaminda, ilk etapta 216, ikinci etapta 130 ve üçüncü etapta ise 120 çocuk egitim almis ve yetenekli sporcular performans grubuna seçildi.

Yüzme havuzunda düzenlenen programda, performans grubundaki sporcular, teknik stil yarismalarinda 50 metre serbest ve sirt üstü stillerinde yüzerek elde ettikleri dereceler sayesinde madalyalarini kazandi. Düzenlenen teknik stil yüzme yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödüllerini Amasya Gençlik Spor Il Müdürü Hasim Murat Öztürk, Tasova Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Sercan Senel, AK Parti Ilçe Baskani Tekin Sobaci verdi.

Amasya Gençlik ve Spor Il Müdürü Hasim Murat Öztürk, etkinlikte emegi geçen antrenör ve ailelere tesekkür ederek, "Bu aksam ’Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesi kapsaminda müsabik çocuklarimizla etkinlik yaptik. Sayin bakanimiz 2024 yilini hareketlilik yili olarak ilan etmislerdi. Insallah 2024 yili içerisinde tüm engelliler olsun diger tüm müsabik sporcular olsun salonlarimiza bekliyoruz" dedi.

Tasova Kapali Yari Olimpik Yüzme Havuzu ise proje disinda da serbest seanslar, okul sporlari ve kulüp faaliyetinde hizmet vermeye devam edecek.
Kaynak: İHA