ABD Baskan Yardimcisi Harris, Ürdün'de ABD Üssüne Düzenlenen Saldirida Iran'i Hedef Gösterdi

ABD Baskan Yardimcisi Kamala Harris, Ürdün’deki ABD üssüne düzenlenen saldirida Iran’i hedef göstererek, “Ürdün’ün kuzeydogusunda Suriye siniri yakinlarinda Iran destekli militan gruplarin alçakça saldirisi sonucu hayatini kaybeden 3 ABD’li askerin yasini tutuyoruz” dedi.

ABD Baskan Yardimcisi Harris, Ürdün'de ABD Üssüne Düzenlenen Saldirida Iran'i Hedef Gösterdi
ABD Baskan Yardimcisi Kamala Harris, Ürdün’ün kuzeydogusunda Suriye siniri yakinlarinda Tower 22 adli ABD üssüne düzenlenen saldiriyla ilgili Iran’i hedef gösterdi. Harris, “Ürdün’ün kuzeydogusunda, Suriye siniri yakinlarinda Iran destekli militan gruplarin alçakça saldirisi sonucu hayatini kaybeden 3 ABD’li askerin yasini tutuyoruz. Dualarimiz onlarin sevdikleri ve yaralilarla birlikte” dedi.

Saldirida ölen askerleri ABD Baskani Biden gibi "vatansever" olarak nitelendiren Harris, “Tüm ulusumuz bu savasçilari, hizmetlerini ve nihai fedakarliklarini sonsuza kadar onurlandiracaktir. Baskan Biden’in da açikça ifade ettigi üzere terörizmle mücadeleye devam edecegiz ve tüm sorumlulardan hesap soracagiz” dedi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM), Ürdün’de Suriye sinirina yakin bir bölgede bulunan Tower 22 adli üsse düzenlenen dron saldirisinda 3 ABD askerinin hayatini kaybettigini, 25 ABD askerinin de yaralandigini duyurmustu. Saldiriyi henüz üstlenen olmadi.
Kaynak: İHA