Artvin'de Ara Tatilde Açilan Kayak Kurslarina Ilgi Yogun

Artvin Atabari Kayak Merkezinde yari yil tatilinde açilan temel kayak egitimi kursu yogun ilgi görüyor.

Dogu Karadeniz’in önemli kis turizm merkezlerinden Artvin’deki Atabari Kayak Merkezi, yari yil tatilinde 6-14 yas arasi ögrenciler için temek kayak egitimi kursuna ev sahipligi yapiyor. Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü ile Artvin Çoruh Üniversitesi’nin ortaklasa açtigi Temel Kayak Egitim Kursuna ögrenciler yogun ilgi gösterdi. Artvin Çoruh Üniversitesi Kayak Antrenörü Ögretim Görevlisi Fikri Özkan tarafindan verilen egitimde ögrenciler kayak malzemelerini kullanmayi ögreniyor. Egitimlerde yetenekli gençler kesfedilerek kayak sporcusu olarak ileri düzey egitime tabi tutuluyor. Kent merkezine 16 kilometre uzaklikta toplam bin 300 metre uzunlugunda 3 ayri pisti olan Atabari Kayak Merkezi çam, köknar ve ladin agaçlarinin ortasinda muhtesem manzara esliginde ve kar kalitesiyle kayak severleri agirliyor.

Artvin Çoruh Üniversitesi Kayak Antrenörü Ögretim Görevlisi Fikri Özkan, geleneksel hale getirilen yari yil tatilinde ki temel egitim kayak kurslarinin yetenekli gençleri kesfetmek için önemli oldugunu dile getirerek “Yaklasik 25 ögrencimiz var. Bunlari iki gruba böldük birer gün arayla degistirmeli gruplarimizi tam gün, dinlendirmeli ve öglen yemegi vererek kurslarimizi 4’er gün tam gün halinde tamamlamis oluyoruz. Kursta sadece temel kayak egitimi veriyoruz. Ileri seviyede sporcu olan çocuklarimiz var onlar da gençlik spor il müdürlügümüzün kayak antrenörü Yunus hocamizin esliginde kulüp ve sporcu bazinda çalismalarina devam ediyor. Yetenekli çocuklari böylece seçmis oluyoruz” dedi.

Kayak kursuna katilan 6 yasindaki Bora Aydin, önceden kizakla kaydigini simdi ise iki günlük egitim sonunda tek basina kayak takimlariyla kayabildigini söylerken, 12 yasindaki Elif Sena Kul ise "Gençlik Spor Il Müdürlügünün açtigi yaril yil tatilindeki kayak kursuna katiliyorum. Geçen yilda burada kayabiliyordum simdi de zirveden kayabiliyorum. Ögretmenlerime tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA