Türk Bayragini Indiren Sahsa Ev Hapsi Cezasi

Eskisehir’de bir evin caminda asili olan Türk bayragini alarak, topladigi geri dönüsüm atiklarinin içine koyan sahis hakkinda ev hapsi karari verildi.

Emek Mahallesi’nde meydana gelen olayda, topladigi geri dönüsüm atiklari ile sokaktan geçen kimligi belirsiz sahis, bir evin caminda asili olan Türk bayragini çekerek kopartti. Bayragi burusturarak, tasidigi geri dönüsüm atiklarinin içine koyan ve kayiplara karisan sahsin sosyal medyada paylasilan görüntüleri büyük tepkiye neden oldu.

Sosyal medyada büyük tepki alan olayin ardindan Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Güvenlik Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan sahsin yakalanmasi amaciyla çalisma baslatildi. Çalismalar neticesinde kimligi tespit edilen Ibrahim K., gözaltina alindi. Süpheli, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye getirildi.

Sahsin ilk ifadesinde, bayragi düsmek üzereyken gördügünü, onun için aldigini ve evine asmak istedigi için götürdügünü söyledigi ögrenildi. Sahis hakkinda Sulh Ceza Hakimligi tarafindan ev hapsi cezasi verildi.

Kaynak: İHA