Saglik-Sen, Üniversite Hastanesi Çalisanlarinin Sorunlarini Içeren Raporu YÖK Baskani Özvar'a Sundu

Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Faruk Dogan, üniversite hastanelerinde çalisanlara yer degisikligi hakki verilmesiyle ilgili model önerilerini ve “Üniversitelerde Görev Yapan Saglik Çalisanlari Için Taleplerimiz” adli raporu YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’a sundu.

Saglik-Sen, Üniversite Hastanesi Çalisanlarinin Sorunlarini Içeren Raporu YÖK Baskani Özvar'a Sundu
Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Faruk Dogan, Genel Baskan Yardimcilari Yasin Barutcu ve Mustafa Irgatoglu ile Ankara Üniversiteler Sube Baskani Ercan Öztürk, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’i ziyaret etti. YÖK’te gerçeklesen ziyarette, Saglik-Sen tarafindan hazirlanan “Üniversite Hastaneleri Yer Degisikligi Talep Toplama Platformu” hakkinda detayli bilgi verildi.

Genel Baskan Mahmut Faruk Dogan, üniversite hastanelerinde görev yapan tüm saglik profesyonellerinin en önemli sorununun yer degisikligi yapamamasi oldugunu belirterek, yer degisikligi hakkinin verilmesiyle sahada büyük bir memnuniyet olusacagini söyledi.

Yer degisikligi için kurduklari platformda bugüne kadar 396 eslesme saglandigini söyleyen Dogan, yer degisikligi taleplerinin saglanmasiyla büyük bir sorunun çözülecegini dile getirdi. Üniversite hastanelerinde görev yapan çalisanlara becayis hakki verilmesini de gündeme getiren Dogan, bu konudaki çözüm önerilerini YÖK Baskani Özvar’a anlatti.

Saglik-Sen Üniversiteler Komisyonu tarafindan hazirlanan “Üniversitelerde Görev Yapan Saglik Çalisanlari Için Taleplerimiz” raporundaki diger konular üzerine de görüs alisverisinde bulunuldu. Uygulamada yasanan sorunlarin üniversite hastanelerinde çalisanlari magdur ettigine vurgu yapan Dogan, tüm paydaslarin bir araya gelerek, ivedilikle bu magduriyetlere çözüm bulmasi gerektigini dile getirdi.

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, gündeme getirilen konular üzerine bir çalisma yapacaklarini ifade etti.

YÖK Baskani Özvar’a sunulan raporda öne çikan talepler su sekilde:

“Üniversitelerde görev yapan saglik çalisanlarina yer degisikligi hakki verilmelidir. Üniversiteler arasi becayis hakki verilmelidir. Aile birligi mazeretine bagli olarak üniversite hastanesinden Saglik Bakanligi’na geçiste muvafakat sarti kaldirilmalidir. Tesvik ek ödeme oranlari, birim/alt birim gelir gider dengesine bakilmaksizin tavandan ödenmelidir. Özel islem farki tüm çalisanlara verilmelidir. Yardimci hizmetler sinifinda yer alan memurlarin genel idari hizmetler sinifina atanmalari saglanmalidir. Gece saatlerinde nöbet tutanlara artirimli nöbet ücreti verilmelidir. Nöbet ücretlerinin hesaplanmasinda kullanilan gösterge rakamlari artirilmalidir. Mevcut giyim yardimlarina ilave olarak yilda iki takim özel görev kiyafeti verilmelidir. Sertifika sahibi saglik çalisanlarinin sertifikasina uygun hizmet sunum alaninda görev yapmasi halinde kadro/görev unvan katsayilarina ilave puan eklenmelidir. Görevde yükselme ve unvan degisikligi sinavlari düzenli araliklarla yapilmalidir.”
Kaynak: İHA