Otobüs Kazasinda Yaralanan Kazazede Açiklamasi 'Otobüsü Agaç Tuttu, Agaç Olmasaydi Hepimiz Ölmüstük'

Kastamonu’da 6 kisinin hayatini kaybettigi kazada yaralanan vatandas, devrilen otobüsü agacin tuttugunu belirterek, "Agaç olmasaydi belki su anda bizler de yasamiyorduk" dedi.

Otobüs Kazasinda Yaralanan Kazazede Açiklamasi 'Otobüsü Agaç Tuttu, Agaç Olmasaydi Hepimiz Ölmüstük'
Sabah saatlerinde Kastamonu-Sinop karayolu Tasköprü ilçesine bagli Alatarla köyü mevkiinde Orhan Çelik idaresindeki Türkay Turizme ait 34 ESY 73 plakali Mercedes marka yolcu otobüsü, sürücünün karli havada direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çikarak tarlaya devrilmisti. Yasanan feci kazada 6 kisi hayatini kaybederken, 33 kisi de yaralanmisti. Yaralanan vatandaslar, bölgeye sevk edilen saglik ekiplerince Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi ile Tasköprü Devlet Hastanesi ve Özel Kastamonu Anadolu Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alinmisti.

Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde tedavileri devam eden yaralilar, yasadiklari dehset anlarini anlatti. Kazada yaralanan Cemil Altun, “Sinop’un Erfelek ilçesindenim. Kendim ticaretle ugrasiyorum. Istanbul’a is için gitmistim, dün aksam saat 19.20 civarlarinda otobüsümüze biletimizi almistik ve Sinop’a gitmek üzere Esenler Otogari’nda otobüse bindik. Iki soför mevcuttu, Kastamonu’nun Araç ilçesine çok güzel bir sekilde geldik. Araç ilçesinde kar yagisi basladi, yerlerde kayganlasti. Araç’ta yaklasik 40 dakika mola verdik. Mola verdikten sonra aradan 15-20 dakika geçince o zaman uyumamistik, otobüste bir kahve servisi yapildi. Sonra isiklar kapandi ve herkes uyumaya basladi.

Bizim de gözümüz daldi. Otobüs hafiften sallanmaya basladi, bir ses duyuldu. Önden bagirti gelince bizler de ’Ne oluyor’ dedik. Birden otobüs devrildi. O bölgede otobüsün yattigi yerde agaç vardi, agaç olmasaydi belki su anda bizler de yasamiyorduk. O agaç otobüsü biraz tuttu. Devrilen otobüsün bir yerinde bosluk buldum ve oradan disari çiktim. Bir tane de genç bir kardesimizi çikarttim. O gencin annesinin vefat ettigini ögrendim. Amcamiz da o bosluktan çikti. Herkes panik olmustu, bir arkadastan telefonunu alip 112’yi aradim ve jandarma ile saglik ekipleri olay yerine çok hizli bir sekilde geldi. Devletimizin diger kurumlari da hizli bir sekilde kaza yerine geldi. Allah’a sükürler olsun, verilmis sadakamiz varmis. Biz sag kurtulduk, ölenlerin mekani cennet olsun, yaralilara da Allah sifa versin. Allah böyle kazalari belalari vatanimiza, milletimize bir daha göstermesin” dedi.



"Otobüsün arkasi kaymaya basladi"

Diger yarali Yunus Özyurt ise, “Istanbul’dan Sinop’a gidiyorduk. Bir anda kar yagisi basladi.

Biz aslinda muhabbet ediyorduk, sonra otobüsün arkasi kaymaya basladi.

Bir daha da arabayi durduramadi. Otobüs yan yatip devrildi. Allah rahmet eylesin, birkaç kisi de vefat etmis. Agir yaralilar da varmis. Istanbul’dan Kastamonu’nun Araç ilçesine kadar hiçbir sorun olmadan çok güzel bir sekilde geldik. Ondan sonra otobüs hizlandi, kar yagisi da baslayinca daha da tedbirli olmasi gerekiyordu aslinda ama Araç ilçesine kadar sorun olmadan geldik. Dikkatsizlikten, uykusuzluktan, baska bir nedenden dolayi degil kaza. Araç ilçesinde otobüs mola verdiginde otobüsün yeni soförüne biraz takildik, muhabbet ettik, ’Niye kalktin, yatsaydin’ gibilerinden konustuk. Yeni soför otobüsün alt katinda uyuyordu, sonra uykudan kaldirdilar. ’Hadi araba sür’ dediler 10 dakika sonra, tabii ki bu da olmadi” diye konustu.

Yaralilarin hastanelerdeki tedavileri halen devam ediyor.
Kaynak: İHA