Bozüyük Belediyesi'nde Toplu Sözlesme Sevinci

Bozüyük Belediyesi ile Belediye Is Sendikasi arasinda 2 yil süreli toplu is sözlesmesi imzalandi. Daimi isçiler ve Personel A.S. çalisanlarini kapsayan sözlesmede yevmiyelere yapilan yüzde 103,3 ve yüzde 105,5 zam oranlari isçiler tarafindan büyük bir sevinçle karsilandi.

Bozüyük Belediyesi'nde Toplu Sözlesme Sevinci
Bozüyük Belediye Baskanligi isçileri ile Bozüyük Belediyesi Personel Anonim Sirketi isçilerini kapsayan toplu is sözlesmesi 26 Ocak 2024 tarihinde 2 yil geçerli olmak üzere imzalandi. Kadrolu Isçilerin günlük yevmiyelerine yüzde 103.3, Sirket isçilerinin günlük yevmiyelerine yüzde 105.5 oraninda artis yapildi. Sosyal yardim kalemlerine ortalama yüzde 85 ila yüzde 219 oraninda degisen artislar uygulandi.

Baskanlik makaminda yapilan görüsmeler ve Toplu Is Sözlesmesinin hazirlanarak imzalanmasinin ardindan Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu Bozüyük Belediyesi Itfaiye Müdürlügü bahçesinde düzenlenen törende isçilerle bir araya geldi. Törene Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu’nun yani sira Belediye-Is Eskisehir Sube Baskani Kemal Azak, Belediye-Is Eskisehir Sube Baskan Yardimcisi Cengizhan Kaya, is yeri temsilcileri ve isçiler katildi.

Törende konusan Belediye Baskani Bakkalcioglu “Toplu sözlesme günümüz Ocak ayinda geldi. Sendikamizla ve temsilcilerinizle birlikte hep beraber oturduk. Epeydir üzerinde çalisiyoruz. Ülkemizin ekonomik sartlarinda 6 aylik dönemlerde her seyin enflasyonun büyük oranlarda arttigi yüzde 100’lere varan rakamlarin konusuldugu yüzde 50’lerin konusuldugu bir ortam yasaniyor. Siz çalisanlarimiz da bundan çok fazla etkileniyorsunuz, bütün çalisanlar etkileniyor, bunu biliyorum. Simdi bu çalismalari yaparken birkaç kriter göz önüne alarak yapmaya çalistik. Merkezi hükümetimiz memura ücreti kendi takdiriyle veriyor, memurlarimiz bir seyyanen ücretten sonra aldiklari bir artisla belli bir düzeyde artislarla ücret almaya basladi.

Bizim ücretlerimiz 2 sene önce belirledigimiz sözlesmedeki ücretlerle son derece çevreye göre çok iyiydi. Fakat bir de bakiyorsunuz ki Asgari ücretin altina düsmüs yevmiyelerimiz. Öncelikle kadrolu isçilerimizle personel sirketi isçilerinin hemen hemen ayni isi yapan bu ekipleri birbirine yaklastirmayi ben hedef edindim. Iki sözlesmedir bunu yaklastirmaya çalisiyorum. Bu çerçeve içerisinde her kadrolu isçimize 60 ikramiye yillik verirken personel isçimizin 36 ikramiyesi vardi, onu esitledik, öncelikle onu söylemek istiyorum. Bütün çalisanlarimizin memur en düsük ücreti ile isçinin ücreti birbirine yaklassin istedim. Personel isçilerimizin ücretini olabildigince arttirayim istedim. O nedenle en basta bordrolara gelecek yemek ücretini de tavana dayandirdim, 150 lira günlük yemek ücreti arkadaslar onu da verdik Simdi söyle söyleyeyim kadrolu isçilerimizin sözlesmemizdeki yevmiye ücreti 590 liraydi, bu rakami yüzde 103.3 arttiriyoruz yani bin 200 lira yapiyoruz, Personel Sirketi çalisanlarimiza bir çit daha dokunalim dedik, onlarin o 535 liralik ücretlerini yüzde 105,5 arttiriyoruz yani bin 200 lira ve bin 100 lira gibi temel yevmiyelerimiz var. Bu çerçevede söyle söyleyeyim en düsük memurun ücreti hükümetimizin belirledigi 40 bin küsürlerde 40 bin 500’lerde kadrolu isçimiz de o ücreti hemen hemen bordrosunda görecek. Personel ücretimizde onun kadar olamayacak tabii birden yapamiyoruz ama o da 34-35 bin liralari görecek bordroda. Yani 17 bin lira asgari ücretin 2 kati bordro görecek arkadaslar. Benim sizden dilegim Bozüyük halkina basta ben olmak üzere hepimiz bütün hizmetleri götürelim istiyorum. Görevlerinizde titiz ve düzenli çalismanizi rica ediyorum ve böylelikle gelecek Bozüyük’ün temellerini atalim istiyorum, hepinize hayirli olmasini diliyor, iyi günler, iyi çalismalar diliyorum” dedi.

Baskan Bakkalcioglu’nun ardindan söz alan Belediye-Is Eskisehir Sube Baskani Kemal Azak’ta enflasyon ve hayat pahaliligi karsisinda her 6 ayda bir Baskan Bakkalcioglu’nun yanina gittiklerinde her zaman çagrilarina ses verdigini, ne yapabiliyorsak neyi daha iyi verebiliyorsak bunlari da verelim diye her zaman isçinin yaninda oldugunu belirterek “bu ülkedeki yoksullugu, yolsuzlugu, adaletsizligi kaldirmanin tek yolu hep birlikte hareket etmektir. Kim ki emege emekçiye saygi duyuyorsa birlikte desteklemeliyiz. Biz bunu bu toplu is sözlesme süreçlerinde olsun baskanimizin ilk baskanliga geldigi dönemden bu zamana kadar her noktasinda emekçiye emege verilen degeri her zaman en fazlasini göstermistir. Biz de bu konuda en büyük sekilde baskanimizi desteklemeliyiz ki biz bu yoksullugu yolsuzlugu ya da buradaki adaletsizlikleri, Türkiye’deki hep birlikte çözelim.” dedi.

Yapilan sözlesme nedeniyle memnuniyetlerini dile getiren isçiler de Baskan Bakkalcioglu’na tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA