Baskan Ataç Açiklamasi 'Insanlarin Duasini Almak Çok Önemli'

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, Hasan Ali Yücel Belde Evi kursiyerleri ile bir araya geldi. Baskan Ataç, “Eskisehir’de belediyecilik yapmak bence ibadet gibi bir seydir. Insanlarin duasini almak, yüzünü güldürmek çok önemli” dedi.

Baskan Ataç Açiklamasi 'Insanlarin Duasini Almak Çok Önemli'
Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, hemen her firsatta Eskisehirliler ile bir araya gelmeye devam ediyor. Baskan Ataç son olarak Batikent Mahallesi’nde bulunan Hasan Ali Yücel Belde Evi kursiyerleri ile bir araya geldi. Yogun katilimla gerçeklesen toplantiya Baskan Ataç’in yani sira Mahalle Muhtari Derya Can ve mahalle sakinleri katildi.

Belediye çalismalari hakkinda mahalle sakinlerine bilgiler de veren Baskan Ataç, mahalleliler ile bir araya gelerek yaptigi istisarelerin, hizmetlerin kaliteli sekilde vatandasa ulasmasinda çok önemli oldugunu kaydetti.

“Bu yapilanlar bazen dünyada ilk oluyor”

Baskan Ataç, yapilan hizmetlerden söz ederek, “Belediye baskanlari insanlara dokunur denir. Ama ben derim ki proje insana dokunursa çok daha farkli olur. Simdi belediyemizin çalismalarini tanitmak için gerçeklestirilen hizmet turlarinda yapilanlari görüyorsunuz. Inanin bu yapilanlar bazen Eskisehir’de ilk oluyor, bazen Türkiye’de ilk oluyor, bazen de dünyada ilk oluyor. Mesela Alzheimer Merkezi Türkiye’de yok. Hele belediyelerde hiç yok” ifadelerini kullandi.

“Her sey ates pahasi”

Baskan Ataç hayat pahaliligina dikkat çekerek, “Enflasyon patladi gitti, her sey ates pahasi. Ilkokul çocuklari beslenme çantalarinda bir sey olmadan gidiyorlar. Dedik ki çocuklarimiza beslenme paketi yapalim. 25 bine yakin ögrenciye ulastik. Ayni seyi üniversite ögrencileri için yaptik. Ögrencilere ücretsiz olarak aksam yemegi veriyoruz. Burada da 150 bin üniversiteli gencimiz yararlandi. Baska sehirden gelen bir ögrenci su enflasyonda kira mi ödesin, kitap mi alsin, karnini mi doyursun? O kadar mutlu ki çocuklar. Bundan sonra daha çok sosyal yardimlara yönelik büyük isler yapacagiz. Yoksa bu gidisle genç ve çocuklar ne iyi okuyabilecek ne iyi beslenebilecek Insanlarimiz gerçekten zor günler geçirecek. Birlikte dayanismayla yoksul aileleri daha iyi noktalara getirmeye çalisacagiz.” ifadelerini kullandi.

“Eskisehir’de belediyecilik yapmak ibadet gibi”

Baskan Ataç, “1999’da Belde Evlerinde basladik. Benim aklimda hep insanlara destek olmak var. Belde evlerini kurarken kadini evden çikartip üreten hale getirmekti amacim. Bakin Cumhuriyet bir kadin darbesidir. Çünkü Atatürk kadini hedeflemis. Atamiz o kadar vizyonlu ki Eskisehir halki da çok farkli. Yapilan yenilikleri çok iyi kavriyor, kabul ediyor ve destegini hemen veriyor. O nedenle Eskisehir’de belediyecilik yapmak bence ibadet gibi bir seydir. Insanlarin duasini almak, yüzünü güldürmek çok önemli bir sey. Iyi ki hekimligi birakip iyi ki belediye baskani olmusum” dedi.

“Belde Evleri kadinlar için çok önemli”

Muhtar Can, “Belde Evleri özellikle biz kadinlar için çok önemli. Sosyallesmemiz anlaminda kendimize zaman ayirma anlaminda çok önemli. Baskanimizin her yaptigi çalisma kiymetli ama biz kadinlar için buralar çok kiymetli. Baskanimiza bu konuda çok tesekkür ediyorum” dedi.

Toplantida istek ve taleplerini ileten vatandaslar, hizmetlerden dolayi memnun olduklarini ifade ederek her zaman Baskan Ataç’in arkasinda olduklarini belirtti.

Kaynak: İHA