Sisli Belediyesi Vefatinin 2. Yilinda Fatma Girik'i Andi

Sisli Belediyesi, vefatinin 2’nci yilinda Yesilçam’in unutulmaz ismi Fatma Girik için anma töreni düzenledi. Belediye Baskani Muammer Keskin, "Fatma Girik kadar toplumcu belediyeciligi öne çikaran, kaprisi olmayan, insanlara esit deger veren bir belediye baskani Sisli’den geldi geçti. Onun biraktigi toplumcu belediyecilik açisindan çok önemli eserler var. Biz de onun biraktigi yerden o bayragi biraz daha yükseklere tasimaya çalisiyoruz" dedi.

Sisli Belediyesi Vefatinin 2. Yilinda Fatma Girik'i Andi
Yesilçam’in unutulmaz ismi Fatma Girik için vefatinin 2’nci yilinda Sisli Belediyesi tarafindan anma töreni düzenlendi.

Sisli Belediye Baskani Muammer Keskin’in ev sahipliginde düzenlenen anma programi Sisli’de bulunan Nazim Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçeklesti. Törene, Girik’in bir çok dostu, birlikte çalistigi yol arkadasi ve sevenleri katildi.

Kariyeri boyunca 200’den fazla filmde rol alan Fatma Girik’in yaklasik 20 sinema filminden kesitlerle olusturulan kolaj izlenmesi ile baslayan anma töreni, Yesilçam döneminden anilarin anlatilmasi ile devam etti. Fatma Girik’in yardimciligini yapmis olan Cemile Tan konusmasi esnasinda gözyaslarina hakim olamadi.

"Onun biraktigi yerden o bayragi biraz daha yükseklere tasimaya çalisiyoruz"

Törene ev sahipligi yapan Sisli Belediye Baskani Muammer Keskin, "Fatma Girik birçok yönüyle Sisli’ye çok deger katmis bir arkadasimiz. Ayni zamanda sinema sektörünün önemli bir aktristi. Fatma Girik anlatilmaz. Birlikte yasadigimiz çok güzel anilarimiz var. Ben de dahil olmak üzere Fatma hanim kadar toplumcu belediyeciligi öne çikaran, kaprisi olmayan, insanlara esit deger veren bir belediye baskani Sisli’den geldi geçti. Onun biraktigi toplumcu belediyecilik açisindan çok önemli eserler var. Bizi ilgilendiren o tarafi. Biz de onun biraktigi yerden o bayragi biraz daha yükseklere tasimaya çalisiyoruz" seklinde konustu.



"Onunla birlikte geçirdigim her ani, her dakikayi özlüyorum"

Fatma Girik’in yegeni ve ayni zamanda manevi kizi olan Fatma Ahu Turanli, "Anneyi kaybetmek özlemlerin en agiriymis megerse. Tek söyleyebilecegim su hayatta onunla birlikte geçirdigim her ani, her dakikayi özlüyorum. Iyi ki Fatma Girik’in büyüttügü ve yetistirdigi bir evlat olmusum. Bana kazandirdiklari için her zaman ona sonsuz bir minnet borçluyum. Yokluguna alisamadim onu çok özlüyorum" ifadelerini kullandi.

"Bu Devrin Kadini" filminin yönetmeni Ümit Efekan, çocuklugundan bu yana tanidigini belirttigi Fatma Girik’ten bahsederken, "Bana bir film çek. Öyle bir film olsun ki toplumda yeri olsun yapacagim seyin. Toplumsal filmlerde bir ismim olsun bu konuda. O toplumsal filmlerin, Anadolu filmlerinin bir numarali oyuncusu. Burada gördügünüz filmler bir büyük sanatçiyi anlatiyor. Ben de ona bir gün dedim ki, sana bir hikaye buldum. Nedir dedi.

Bu Devrin Kadini. Sarildi, bir tek sey söyledi.

Filmin ismi bile yeter dedi" seklinde konustu.

Kisisel sebeplerden ötürü programda bulunmayan Ali Tutal, Zafer Algöz, Meltem Cumbul, Tuba Büyüküstün gibi isimlerin de anma töreni için gönderdigi videolar izlendi.

Konusmalarin ardindan Fatma Girik’in Tarik Akan ile birlikte rol aldigi Memduh Ün tarafindan yönetilen Kaçak filmi gösterildi.
Kaynak: İHA