Trump'in E. Jean Carroll Ile Davasinda Bugünkü Durusma Jüri Üyesinin Hastaligi Nedeniyle Ertelendi

Eski dergi yazari E. Jean Carroll’un eski ABD Baskani Donald Trump’a açtigi “zarar tazminati” davasinin bugünkü durusmasi, 9 kisiden olusan jürinin bir üyesinin hastalanmasi nedeniyle ertelendi.

Trump'in E. Jean Carroll Ile Davasinda Bugünkü Durusma Jüri Üyesinin Hastaligi Nedeniyle Ertelendi
Magazin dergisi yazari 80 yasindaki E. Jean Carroll’un ABD’nin eski Baskani Donald Trump’a açtigi “zarar tazminati” davasinin 4’üncü durusmasi, 9 kisiden olusan jürinin bir üyesinin hastaligi nedeniyle ertelendi. Yargiç Lewis Kaplan, sekiz jüri üyesiyle durusmaya devam etmeyi teklif etse de Trump’in avukati Alina Habba durusmayi erteleme talebinde bulundu. Hem Trump’in hem Carroll’in hazir bulundugu durusmada, Trump’in ifade vermesi bekleniyordu.

ABD’nin New York kentindeki Manhattan Federal Mahkemesi’nde görülen davanin durusmasinin ne zaman yapilacagi henüz kararlastirilmazken, Habba, Yargiç Kaplan’dan durusmanin yarin New Hampshire eyaletindeki ön seçimler nedeniyle çarsamba gününe ertelenmesini talep etti. Yargiç Kaplan, söz konusu talebi dikkate alacagini açikladi.

Trump’in avukati Alina Habba, durusmanin basinda hakim Lewis Kaplan’a ebeveyninin Covid-19’a yakalandigini, kendi testinin negatif çikmasina ragmen kendisini iyi hissetmedigini belirterek, davaya bir gün ara verilmesini talep etti.

Tazminata karar verilmesi bekleniyor

Trump, Carroll’un daha önce açtigi davada “cinsel taciz” ve “hakaretten” suçlu bulunmustu. Carroll, ilk hukuk zaferinin ardindan cinsel saldiri iddialariyla ilgili 2019 yilinda yaptigi karalayici açiklamalar nedeniyle Trump’a yönelik ikinci bir “zarar tazminati” davasi açmisti.

Yargiç Kaplan, daha önce yaptigi açiklamada, Caroll tarafindan açilan yeni davada jürinin Trump’in ne kadar tazminat ödeyecegine karar verecegini belirtmisti.
Kaynak: İHA