Sandikçi Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili'nda Çaga Yön Veren Nesilleri Yetistiriyoruz'

Samsun’un Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Türkiye Yüzyili’nda çaga yön veren nesilleri yetistirmek adina çabaladiklarini söyledi.

Sandikçi Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili'nda Çaga Yön Veren Nesilleri Yetistiriyoruz'
Canik Belediyesi Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü’nde egitim alan ögrenciler, düzenlenen proje senliginde hazirladiklari projeleri görücüye çikardi. Ögrencilerin 1. egitim dönemi boyunca bilim ve teknoloji alaninda hazirladigi yaklasik 500’ün üzerinde projenin yer aldigi senlik programi vatandaslar tarafindan yogun ilgi gördü. Programda ögrencilerle yakindan ilgilenen Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, onlarin projelerini tek tek inceledi. Ögrencilerden projelerin hazirlanis sürecini dinleyen Baskan Ibrahim Sandikçi, onlari gerçeklestirdigi basarili çalismalardan dolayi tebrik etti.

Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri dogrultusunda gelecegin bilim insanlarini yetistirmeye devam ettiklerini ifade eden Baskan Ibrahim Sandikçi, “Çocuklarimiz ve gençlerimiz ülkemizin bilim ve teknoloji alanindaki liderligini sürdürecekler” ifadelerine yer verdi.

Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü’nde ögrencilere yönelik düzenlenen uygulamali egitimlerin önemine deginen Sandikçi, “Ilçemizde düzenledigimiz senligimizde çocuklarimizin nitelikli egitim almalarinin ve onlara firsatlar sunmanin önemini bir kez deha müsahede ediyoruz. Ögrencilerimiz, tasarimlari ve üretimleri kendilerine ait olan özgün projeleriyle Milli Teknoloji Hamlesi yolculugunda yer aldiklarini bizlere gösterdiler. Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsümüzde olusturdugumuz atölyelerimizde ve kesif alanlarimizda verdigimiz egitimlerle, Türkiye Yüzyili’nda çaga yön veren nesilleri yetistiriyoruz” seklinde konustu.

Bir alisveris merkezinde gerçeklesen proje senliginde müzik gösterileri ve resim sergisi de yer aldi. Proje senliginin, Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü Bilim Etkinligi adiyla 22-28 Ocak 2024 tarihlerinde devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA