Üç Çocuk Annesi Otomobilini Satarak Kurdugu Isle Evini Geçindiriyor

Yozgat’in Sorgun ilçesinde yasayan 31 yasindaki 3 çocuk annesi Ebru Gündüz, arabasini satarak açtigi is yerinde hem toplu yemek siparisi aliyor hem de katmer, börek, çörek ve gözleme yaparak vatandasin begenisine sunuyor.

Üç Çocuk Annesi Otomobilini Satarak Kurdugu Isle Evini Geçindiriyor
Balikesir’de yasadigi dönemlerde otellerin mutfak bölümünde asçilik yapan ve aldigi egitimle kendini gelistiren 3 çocuk annesi Ebru Gündüz, dönüs yaptigi memleketi Yozgat’in Sorgun ilçesinde kendi imkanlariyla 1,5 ay önce is yeri açti. Aile bütçesine ve çocuklarinin egitimine katki sunmak için sahsina ait araci satarak is yeri açan girisimci kadin Gündüz, yaptigi toplu yemek siparislerinin yani sira katmer, börek, çörek, pizza ve gözleme gibi unlu mamulleri de ilçe halkinin begenisine sunuyor.

Ilerleyen dönemlerde is yerini büyüterek kendi isinin patronu olmayi hedefleyen Gündüz, istihdama da katki sunmayi düsünüyor. Is hayatina atilmak isteyen kadinlara da örnek olan Gündüz, kendi isini yapan hem cinslerini gördügünde çok mutlu oldugunu söylüyor.

“Kisa sürede yogun ilgi gördük”

Esine ve çocuklarinin egitimine katki sunmak için is hayatina atildigini söyleyen Ebru Gündüz, “Ev hanimiydim, esime destek olmak adina bir arabam vardi onu sattim, 3 çocugumu okutup büyütüp onlara iyi bir gelecek hazirlamak için bu is yerini açtim. Bu is yerini açali buçuk ay oluyor daha yeniyiz, yeni olmamiza ragmen büyük ilgi gördük. Gözleme, su böregi, katmer çörek satislari yapiyoruz. Toplu yemek siparisleri aliyoruz ayrica ev hanimlari için özel günlerine siparisler de aliyoruz. Burada her sey günlük çikiyor ve ertesi güne hiçbir sey kalmiyor” dedi.



“Kendi isimin patronu olmak istiyorum”

Is yerini büyütüp kendi isinin patronu olmak istedigini de belirten Gündüz, “Ben su an ufaktan basladim, dükkanim su an küçük ama ilerideki hayalim dükkanimi büyütmek istiyorum ve kendi isimin patronu olmak istiyorum. Baskalarinin da evine ekmek parasi götürmelerine vesile olmak istiyorum. Bu hayalimi birkaç sene içinde gerçeklestirmek istiyorum. Ev hanimlarina da örnek olmak istiyorum, bütün kadinlar aile bütçelerine destek olsunlar. Kendi ayaklari üzerinde dursunlar, ben bir kadin olarak kendi isini yapan kadinlari görünce mutlu oluyorum. Herkesin kendi isini kurmasini istiyorum. Kadinlarin çalismasi çok daha güzel, onlari görünce çok mutlu oluyorum” seklinde konustu.



“Kardesime yardim ediyorum”

Girisimci kadin Gündüz’ün ablasi Belkiz Tuhan da isin yogunlugu oldugu zamanlarda kardesine yardima geldigini söyleyerek, “Bos zamanlarimda buraya gelerek hem kardesime yardim ediyorum hem de gözleme, katmer, su böregi yapiyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA