Orak Açiklamasi 'Asgari Ücret Ile Ev Sahibi Olmak Kiraci Olmaktan Daha Kolay'

Kasim ayi verilerine göre büyüksehirlerde kira bedeli asgari ücretin 1 buçuk katina çikti. Asgari ücrete yüzde 49 oraninda zam yapilmasinin kiracilara etkisini degerlendiren Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, “Asgari ücretteki artisin kiracilarin yasam standardini artirmasini beklemiyoruz. Çünkü enflasyon etkisi yilin ikinci yarisina kadar sürecek ve buna bagli olarak kira bedelleri de güncellenecek. Biz Tasarruf Finansmani ile herkesin bir evi ve arabasi olsun diye faizsiz, pesinatsiz, ara ödemesiz bir sistem kurduk. Bu sisteme dahil olan vatandaslarimiz, aylik asgari ücret tutarinda bir taksit ödemesi ile kendi evinin sahibi olabiliyor” dedi.

Orak Açiklamasi 'Asgari Ücret Ile Ev Sahibi Olmak Kiraci Olmaktan Daha Kolay'
Asgari ücret, emekli ve memur zamlari ülke gündemini mesgul ederken konuya iliskin bir açiklama da Tasarruf Finansmani sektörünün temsilcilerinden geldi. Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, “Asgari ücret artisi, emekli ve memur zamlarini kiracilar nezdinde degerlendirmek, içerisinde yer aldigimiz sektörün ve Birevim’in temel meselesidir. Asgari ücretteki artisin kiracilarin yasam standardini artirmasini beklemiyoruz. Enflasyon etkisi yilin ikinci yarisina kadar sürecek ve buna bagli olarak kira bedelleri de güncellenecek. Biz bugün bu sartlar altinda, vatandasimizin konfor alanini nasil genisletebiliriz, aylik gider dengesini bozmadan kendi ev ve araçlarina sahip olmalarini nasil saglayabiliriz diye düsünüyoruz. Büyüksehirlerde kira bedelinin asgari ücretin 1 buçuk katina çikmasi, iki asgari ücret ile geçinmeye çalisan bir hanede ciddi bir gider kalemine dönüsüyor. Biz Tasarruf Finansmani ile herkesin bir evi ve arabasi olsun, kira derdinden kurtulsun diye faizsiz, pesinatsiz, ara ödemesiz bir finansman sistemi kurduk. Bu sisteme dahil olan vatandaslarimiz, aylik asgari ücret tutarinda bir taksit ödemesi ile kendi evinin sahibi olabiliyor. Sözün özü; Tasarruf Finansmani sisteminde asgari ücret ile ev sahibi olmak, kiraci olmaktan daha kolay” diye konustu.

“Ülke olarak ekonomik açidan zor bir dönemden geçtik, geçiyoruz. Bu zor sartlar altinda dahi ‘insana fayda’ prensibimizden bir an bile ödün vermedik. Vatandaslarimizi en kolay sekilde ev ve araç sahibi yapmaya devam ettik” diyen Av. Mahir Orak, kisiye özel tasarruf plani olusturduklarini söyleyerek her kesimden insana hizmet sunduklarinin altini çizdi.
Kaynak: İHA