New York'ta Benzin Bidonu Yüklü Araç Kalabaligin Arasina Daldi Açiklamasi 2 Ölü, 5 Yarali

ABD’nin New York kentinde yilbasi gecesi konserden ayrilan kalabaligin arasina içerisinde çok sayida benzin bidonu bulunan aracin dalmasi sonucu 2 kisi hayatini kaybetti, 5 kisi de yaralandi. FBI, olayla ilgili terör sorusturmasi baslatti.

ABD’nin New York kentinde bulunan Rochester’ta yilbasi gecesi konserden ayrilan kalabaligin arasina içerisinde çok sayida benzin bidonu bulunan bir araç daldi. Saldirida, 2 kisi hayatini kaybetti, 5 kisi de yaralandi.

Rochester Polis Sefi David Smith yaptigi açiklamada, yilbasi gecesi SUV tipi bir aracin otoparktan çikan baska bir araca çarptigini belirterek, araçlarin Kodak Center’daki konserden çikan kalabaligin arasina daldigini aktardi. Smith, kazanin ardindan çikan yanginin itfaiye tarafindan yaklasik bir saatte söndürüldügünü belirterek, yanginin söndürülmesinin ardindan SUV tipi aracin içerisinden ve çevresinde en az bir düzine benzin bidonu bulundugunu söyledi.

Smith, benzin bidonlarinin bulunmasinin ardindan bomba ekibinin araca müdahale ettigini açikladi.

FBI’in Ortak Terörizm Görev Gücü, olayla ilgili terör sorusturmasi baslatti. ABD basininda yer alan haberlerde, benzin bidonu yüklü aracin Michael Avery adli süpheli tarafindan kullanildigi ve kazadan agir yarali olarak kurtarildigi ifade edildi. Haberlerde ayrica, süphelinin kaldigi otel odasina bir intihar notu ve günlük biraktigi aktarilarak, ailesinin sorguya alindigi ifade edildi.

Yetkililer, ailenin teshis konulamamasina ragmen Michael Avery’nin bipolar hastasi oldugunu belirttiklerini aktardi.
Kaynak: İHA