Matematik Parki Kente Misafir Çekiyor

Aydin’in Efeler ilçesindeki Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parki, açildigi günden bu yana yerli ve yabanci çok sayida ögrenci grubunu agirliyor.

Matematik Parki Kente Misafir Çekiyor
Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, hayata geçirdigi projelerle kentte sosyal belediyecilik anlayisinin güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor. Baskan Atay’in Aydin’da bir ilki gerçeklestirerek hizmete açtigi Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parki, açildigi günden bu yana yerli ve yabanci çok sayida ögrenci grubunu agirlayarak, Efeler’in egitim turizminin baskenti olmasina katki sagliyor. Ögrenci ve egitmenleri agirlamaya devam eden Matematik ve Bilim Parki’nin yeni ziyaretçileri; üstün zekali ve özel yetenekli çocuklarin egitim aldigi Manisa Akhisar Bilim Sanat Merkezi, Mugla Mentese Ilçesi Akçaova Ortaokulu ve Denizli’den gelen ögrenci ve ögretmenler oldu.

Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’in “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün matematige olan sevgisi ve heyecani bize de yansidi. Gelecegimiz olan çocuklarimizin iyi bir egitim almasi gerekiyor. Bu park, onlarin temel egitimine katki yapacak” sözleri esliginde kurdelesini kestigi parkta alaninda uzman ögretmenler, egitici oyuncaklari misafirlere tek tek tanitti. Bilim meraklilari, uygulamali oyunlar esliginde yeni bilgileri deneyimleyerek edinirken, Baskan Atay’a tesekkür etti.

“Baskan Atay’dan davet”

Parklarin kente deger kattigini ifade eden Baskan Atay, “Dünyanin daha güzel bir yer olmasi için yolumuzun, egitim isigiyla aydinlanmis uygar nesiller yetistirmekten geçtigine inaniyorum. Bu yolda açtigimiz Matematik ve Bilim Parki’mizi; Efeler’i egitimin baskenti yapma çalismalarimizin önemli bir adimi olarak görüyoruz. Ögrencilerimiz basta olmak üzere tüm egitmen ve vatandaslarimizi gelecegimiz olan çocuklarimizin egitimlerine katki yapmak için açtigimiz Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parki’miza davet ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA