Lübnan Basbakani Mikati, Beyrut'taki Patlamayi Israil'in Isledigi Yeni Bir Suç Olarak Nitelendirdi

Lübnan Basbakani Necip Mikati, Lübnan’in baskenti Beyrut’un güneyinde meydana gelen patlamayi Israil’in isledigi yeni bir suç olarak nitelendirdi. Patlamadaki can kaybi 6’ya yükseldi.

Lübnan Basbakani Mikati, Beyrut'taki Patlamayi Israil'in Isledigi Yeni Bir Suç Olarak Nitelendirdi
Lübnan’in baskenti Beyrut’un güneyinde Hamas Siyasi Büro Baskan Yardimcisi Salih El Aruri’nin de aralarinda bulundugu 4 kisinin hayatini kaybettigi patlamanin ardindan Lübnan Basbakani Necip Mikati, açiklamalarda bulundu. Mikati, söz konusu patlamadan Israil’i sorumlu tutarak, patlamayi Israil’in isledigi yeni bir suç olarak nitelendirdi. Mikati, Israil’in Lübnan’i yeni bir çatisma ortamina sürüklemeyi amaçladigini aktardi. Lübnan basininda yer alan haberlerde, patlamadaki can kaybinin 6’ya yükseldigi bildirildi.



ABD’li yetkili saldiridan Israil’i sorumlu tuttu

ABD’li bir yetkili, Aruri’nin Israil tarafindan düzenlenen hava saldirisinda öldürüldügünü belirtti.

Israil henüz resmi olarak saldiriyla ilgili açiklama yapmazken, Israil basininda yer alan haberlerde, hükümetin bakanlara Beyrut’taki patlamaya iliskin herhangi bir açiklamama yapmamalari konusunda talimat verdigi iddia edildi.

Lübnan basininda yer alan haberlerde, patlamanin Israil’in düzenledigi SIHA saldirisi nedeniyle meydana geldigi ve Hamas’a ait ofisin hedef alindigi ifade edilmisti.
Kaynak: İHA