Lise Ögrencisi 2 Ayda Hafiz Oldu

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Abdurrahman Gazi Kur’an Kursu’nda hafizlik egitimi alan Mehmet Nafi Keskin, 2 ay gibi kisa bir sürede hafizligini tamamladi.

Lise Ögrencisi 2 Ayda Hafiz Oldu
Mardin’den gelerek Ahlat Ilçe Müftülügüne bagli Abdurrahman Gazi Kur’an Kursu’nda hafizlik egitimi almaya baslayan ve ayni zamanda liseyi disaridan okuyan Mehmet Nafi Keskin, 2 ayda Kur’an-i Kerim’i ezberleyerek hafizligi tamamladi. Iki hayalinden biri olan hafizligi yapmanin sevincini yasadigini söyleyen Keskin, “Mardin, Dargeçitliyim. 17 yasindayim liseyi disaridan okuyorum. Önceden Arapça okumustum daha sonra hafiz olmaya karar verdim. Ahlat Abdurrahman Gazi Kur’an Kursu’na gelerek hafizliga basladim. Aslinda 2 ayda bitirme gibi bir hedefim yoktu ama hocamin bana verdigi özgüvenle hafizligimi 2 ayda bitirdim. Ben hafizligi ne zekam nede kendi gücümle bitirdim. Hafizligi Allah’in bana verdigi zekayla, güç ve kuvvetle bitirdim. Bundan dolayi rabbime sükrediyorum. Bu süreçte bana destek veren hocam Adem Vermez’e, Arapça okudugum hocalarima tesekkür ediyorum. Liseyi disaridan okuyorum 12’nci siniftayim. Hafizligimida ikmal ettim. Bundan sonra amacim Misir’a gidip El Ezher Üniversitesi’nde okumak" dedi.

Mehmet Nafi Keskin’in hocasi Kur’an Kursu Ögreticisi Adem Vermez ise, “Abdurrahman Gazi Kur’an Kursu’nda 7 yildir bu hizmeti yürütüyoruz. Bugüne kadar yaklasik 150 hafiz çikardik kursumuzdan. Bu hafizlarimiz içinde hafizligi 4 ayda ayda bitiren birçok hafizimiz oldu ama Mehmet Nafi Keskin ögrencimiz 2 ay gibi kisa bir sürede hafizligi bitirdi. Bundan dolayi biz çok mutluyuz. Zorlu bir süreç geçirdik hepimiz beraber, gecemizi gündüzümüze katarak 2 ayda hafizligi nasil bitirebiliriz diye onun planlarini yaptik, sistemini olusturduk. Hafizimizin da büyük gayretiyle gerçekten gecesini gündüzüne katarak hafizlik egitimini 61 günde bitirmis olduk. Yani 61 günde hifzini tamamlayarak hafizlar kervanina katilmis oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA