ERÜ Hayvan Hastanesinde 23 Bin 942 Hayvan Sifa Buldu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Gültekin Atalan, 2023 yilinda hastanede toplamda 23 bin 942 hayvanin tedavi edildigini söyleyerek, "2023 yilinda 16 bin 670 adet ile ilk sirada kediler yer aldi" dedi.

ERÜ Hayvan Hastanesinde 23 Bin 942 Hayvan Sifa Buldu
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Gültekin Atalan, hastanenin hizmetlerine iliskin konustu.

Hastanede 7/24 esasli olarak hayvanlara hizmet verildigini söyleyen Prof. Dr. Atalan, "Hayvan hastanemiz 2023 yili içerisinde toplamda 23 bin 942 adet hastaya bakmistir. Bunlar içerisinde kedi sayisi oldukça fazla. 16 bin 670 adet kedi hastanemize kabul edilmis, çesitli hastaliklarla tanisi koyulduktan sonra tedavisi yapilmistir. Yine ikinci sirada 5 bin 561 adet köpek sayisi bulunmakta ve buzagi sayimiz ise 622 adet olarak kayitlarda görünmekte. Büyükbas hayvan olarak sigir sayisi ise 99 adettir. Yine at sayisi ise 97 adet olarak kayitlarda bulunmaktadir. Bilindigi üzere acil klinik hizmetimiz de devam etmektedir. 7/24 esasli bir acil klinik hizmetimiz bulunmakta ve buradaki hayvan sayimiz ise toplamda 3 bin 200 adet olarak not düsülmüstür. Geçen yillara göre bir kiyaslama yaptigimizda hayvan sayilari açisindan kedi sayisi sabit kalmakla birlikte diger hayvan sayilarinda bir miktar düsüs yasanmistir. Özellikle köpek, buzagi ve sigir sayisindaki düsün belirgin bir sekilde görünmektedir. Burada neden bir düsüs var noktasinda ne diyebiliriz dersek de; muhtemelen artan maliyetlerin etkisinin köpek besleme oranlarinda bir düsüse neden oldugunu düsünmekteyiz. Bunun haricinde de önceki yillara göre buzagi ve büyükbas hayvan sayisinda ortalama 3 bini geçen bir sayi olmasi dikkat çekerken, simdi bu sayinin ortalama 700’lerde kalmasinin tabii yine not düsülmesi gereken bir husus olarak kaydedilmesini söyleyebiliriz" dedi.

Prof. Dr. Atalan, hastanede toplamda 4 klinigin kamu hizmeti verdigini söyleyerek, “Hastanemiz dedigim gibi 7/24 esasli hizmet vermektedir. Toplamda 4 adet klinik olarak biz vatandaslara kamu hizmeti vermekteyiz. Iç hastaliklari, cerrahi, dogum ve suni tohumlama klinikleri olarak hizmet veriyoruz. Gündüz mesai saatlerinde hasta sayisinin da daha çok yogunlastigini görüyoruz. Acil kisminda ise daha çok acil ihtiyaci olan hastalarimiza hizmet veriyoruz. Hastanemiz yine akredite olmus bir hastanedir. Yani Avrupa standartlarina göre ve Avrupa’da bulunan veteriner fakültelerinin ayarinda bulunan bir fakültedir. Tabii her geçen gün teknoloji gelismekte ve teshis imkanlari farklilasmakta. Biz de tabii bu konuda çagi yakalayabilmek adina hastanemizin daha modernize edilmesi gerektigine inaniyoruz. Dolayisiyla ekipmanlarimiz yeterli olsa da yine alet ve ekipmana ihtiyaç duymaktayiz. Bunu da devletimizin katkilari ölçüsünde karsilamakla birlikte yine hayirsever vatandaslarimizin da bu konuda katkida bulunmalarini da bekliyoruz. Onlara da çagrida bulunmak istiyoruz; evcil hayvanlar hepimizin dostu. Biz de onlara bakmakla burada yükümlüyüz. Dolayisiyla bizlerin de eksikliklerinin acil olarak tamamlanmasi adina bu talebimizi de yinelemek istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA