Denk Bütçe Üstü Veren Yazikonak Belediyesi, Yeni Belediye Binasina Kavusuyor

Denk bütçe üstü vererek tüm dikkatleri üzerine çeken Elazig’in Yazikonak Belde Belediyesi, vatandaslara daha iyi hizmet verebilmek için yeni hizmet binasinin yapimina basladi.

Denk Bütçe Üstü Veren Yazikonak Belediyesi, Yeni Belediye Binasina Kavusuyor
Faiz karsitligi nedeni ile kredi kullanmamasina ragmen denk bütçe üstüyle Türkiye’nin örnek belediyeleri arasinda bulunan Yazikonak Belediyesi, projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Yazikonak Belediye Baskani Hatif Çadirci’nin bizzat üzerinde durdugu projelerden olan yeni belediye binasinin yapimina baslandi.

Konu ile ilgili bilgi veren Yazikonak Belediye Baskani Çadirci, ‘’Denk bütçe üstü fazlalik verdik. 2019 görevi devraldigimiz günden yaklasik iki üç ay sonra denk bütçemizi kurduk. Akabinde birçok önlem ve ciddi adimlar atarak israfin önünü kestik. Birikimlerimiz ile alt yapidan üst yapiya çevre düzenlemesinden ulasimdan sosyal projelere kadar birçok projeyi nihayete erdirdik. Bölgede degil Türkiye’de eski kredileri bitiren kredi çekmeyen faize karsi dik duran gerçeklestirdigimiz projelerle önde gelen örnek bir belediyeyiz. Elazig ev Maras depremleri ile ek hizmet binamiz agir hasar aldi. Bu denk bütçe fazlaligiyla ek hizmet binamizin yerinde yeni belediye hizmet binasi yapma karari alarak resmi süreci baslattik. Ihaleye çikarak insaatina basladik. Kaba insaatini bitirdik. Yeni belediye binamizi bitirmek için Insaatimiz tüm hiziyla çalismalari devam etmektedir’’ dedi.

Kaynak: İHA