Çukurova Belediyesi'den Ücretsiz Saglik Hizmeti

Çukurova Belediyesi, 60 yas üzeri olan ve nörolojik ya da ortopedik sorunlarla beraber fiziksel agrilar çeken hastalara umut oluyor. Saglik Isleri Müdürlügü’ne gelen yogun basvurulari degerlendiren iki ayri ekip tarafindan hem müdürlügün içerisinde bulunan saglik odalarinda hem de evde hizmet vererek vatandaslara ücretsiz saglik hizmeti sunuluyor.

Çukurova Belediyesi'den Ücretsiz Saglik Hizmeti
Çukurova Belediyesi’nin evde saglik hizmetleri vatandaslardan yogun ilgi görüyor. Alaninda uzman fizyoterapistler, diyetisyen ve hemsirelerden olusan ekipler, ilçede bulunan köyler de dahil olmak üzere, hastanelere ve tedavi merkezlerine gidemeyecek olan vatandaslarin evlerine gidiyor, sagliklarina kavusmasini sagliyor. Hastanin saglik durumuna göre ön tespitler yapiliyor ve raporlar incelendikten sonra tedaviye geçiliyor.

Nörolojik ve ortopedik problemler basta olmak üzere, bel, boyun, sirt, kol, bacak ve tüm fiziksel agrilar yasayan ve tedaviye ihtiyaci olan 60 yas üzeri vatandaslara 6 seansa kadar saglik hizmeti veriliyor. Ayaga kalkmasi, yürümesi ya da hareket kabiliyeti sorunlari yasayan Çukurovalilar, bu tedaviyle normal yasamlarina dönüyor.

86 yasindaki Süleyman Akdan ve esi 76 yasindaki Kudret Akdan, belediyenin ücretsiz hizmetinden yararlanarak daha rahat yürümeye basladilar. Apartmandan asagiya dahi inemedigini, pazara gidip evin ihtiyaçlarini dahi karsilayamadigini söyleyen Kudret Akdan, artik yürüyebildigini ve pazara dahi gidebildigini belirterek, sagligina kavusmasindan dolayi memnuniyetini dile getirdi.

Tedavileri veren saglik ekibinin uzman fizyoterapisti Mustafa Tengip, yalnizca Çukurova ilçesinde degil, Adana genelinde fizik tedavi hizmeti sunduklarini, randevu ile çalistiklarini anlatarak, belediye olarak amaçlarinin vatandaslarin para ödemeden, en iyi saglik hizmeti alarak tedavilerini saglamak oldugunu söyledi.

Fizyoterapist Mustafa Tengip, yataga bagimli olarak yasamak zorunda kalan ya da agrilari nedeniyle yasam kaliteleri çok düsen yaslilara belediye olarak umut olmaya çalistiklarini, bu saglik hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaslarin belediyenin Saglik Isleri Müdürlügü’nü arayarak randevu alabileceklerini belirtti.

“Yaslilarimizin yasam kalitesi bizim için önemli”

Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin, yaslilara ayri bir önem gösterdiklerini söyleyerek, sadece saglik isleri biriminde degil, evlere de tedaviyi götürerek, yataga ve eve bagimli vatandaslarin öncelikli oldugunu belirtti.

Hastaneye gidemeyecek olan ya da tedavi masraflarini ödeyemeyecek zor durumdaki yaslilara umut olmak istediklerini belirten Baskan Soner Çetin, “Her yerde, en kalite saglik hizmeti için kollari sivadik. Uzman saglik ekiplerimiz köylere dahi giderek fizik tedavi hizmetini veriyor. Modern cihazlar ve ekipmanlarla saglik götürüyoruz. Yaslilarimiz her zaman önceligimizdir” dedi.

Kaynak: İHA