Çobanlik Yapan Iki Üniversite Mezunu Emine'nin Hayali Yeni Yilda Gerçek Oldu

Kirikkale’nin Yahsihan Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, yaylada çobanlik yapan iki üniversite mezunu 24 yasindaki Emine Akçelik’in yeni yilda hayalini gerçeklestirerek, belediyede ise baslatti.

Çobanlik Yapan Iki Üniversite Mezunu Emine'nin Hayali Yeni Yilda Gerçek Oldu
Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde yasayan Akçelik ailesi, 72 küçükbas hayvanina bakarak geçimini sagliyor. Haftanin bazi günlerinde annesi Türkan ile birlikte kirsal alanda çobanlik yapan Emine Akçelik, ayni zamanda okulunu da birakmayip, Kirikkale Üniversitesi "Adalet Bölümü" ve "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü"nden mezun oldu. Sikça küçükbas hayvanlariyla birlikte vakit geçiren 24 yasindaki Akçelik, simdi de "Veteriner Fakültesi"ni açiktan okumaya devam ediyor. Erkek kardesi Ahmet’i her gün araba ile okula götürüp getiren Akçelik, geri kalan zamanlarda da ise hem hayvanlara bakiyor hem de üniversite egitimini tamamlamak için ders çalisiyor.

Yahsihan Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, ilçede sürdürdügü ev ziyaretlerinde Akçelik ailesini konuk oldu. Türkyilmaz, Emine Akçelik’in kamu kurumunda çalisma hayalini gerçeklestirdi. Akçelik, yeni yil hediyesi olarak belediyede isbasi yapacak. Yeni yilin ilk gününde sürpriz yaptigini ifade eden baskan Türkyilmaz, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, Emine Akçelik’i yeni yil hediyesi olarak belediyede ise aldigini söyledi.



"Yeni yilin ilk gününde de sürpriz olarak Emine’yi belediyede baslatiyoruz"

Sohbet sirasinda is talebini geri çevirmedigini anlatan Türkyilmaz, "Emine geçenlerde bir sohbet esnasinda kendisinin issiz oldugunu söyledi.

Bizde yeni yil hediyesi olarak kendisini ise aldik. Bizde çobanlikla ugrastik gerçekten zor bir meslek. Iki kadinin hayatta kalma mücadelesini izliyoruz. Emine’de Kirikkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu. Bizde hayatina dokunalim dedik. Yeni yilin ilk gününde de sürpriz olarak Emine’yi belediyede baslatiyoruz. Hayirli olur insallah" dedi.



"Su anda annemle birlikte hayvanlarla ilgileniyorum"

Yeni yilda dileginin kabul oldugunu ifade eden Akçelik, "Baskanim bir istegimin olup olmayacagini sordu. Bende çalismak istedigimi söyledim. Kabul etti, istegim bir sekilde gerçeklesti. Çok heyecanliyim. Okuma askim gerçekten çok büyük. Lisans mezunu olunca birakmadim. Tekrar ’Adalet’ bölümünü okudum. Sonra da hayvanlarla iç içe olduk, sonra da açiktan Veterinerlik Fakültesi’ni okumaya basladim. Bu sekilde bir egitim ögretim sürecim var. Suanda annemle birlikte hayvanlarla ilgileniyorum. Ayni zamanda Yahsihan Belediyesi’nde çalismayi hem de burada aileme destek olmayi çok istiyordum. Bu yeni yilda dileklerim kabul oldu" diye konustu.



"Hayvanlarla ilgilenmek çok güze"

Her sabah kardesini arabayla okula götürüp getirdigini belirten Akçelik, "Sabah uyandigimda kardesimi arabayla okula götürüp getiriyorum. Konum olarak merkeze uzak oldugu için en fazla bu sekilde ulasim saglanabiliyor. Hayvancilik isi dedemden babama, babamdan da bize geçti. Aslinda güzel, ilgilenmeyi de seviyorum. Yahsihan’da hayvancilik isi bitiyor. Bu isi yapan çok nadir insanlar var. Bu civarda bu isi yapan tek genç olarak görüyorum. O yüzden de seviyorum, devam ettirmeyi de istiyorum. Hayvanlarla ilgilenmek çok güzel. Onlarla ilgilendikçe de baglaniyorum aslinda" seklinde konustu.

Kaynak: İHA