BUÜ, Sektör Temsilcileriyle Isbirligine Odaklandi

Bursa Uludag Üniversitesi kalip imalati yapan bir sanayi kurulusu ile ortak proje hazirlayip, bilimsel danismanlik yapmak ve ögrencilere staj yapma imkani sunmak için protokol imzaladi.

BUÜ, Sektör Temsilcileriyle Isbirligine Odaklandi
Yer aldigi Arastirma Üniversiteleri kategorisinde daha üst siralara tirmanabilmek amaciyla üniversite-sanayi isbirliginin gelistirilmesini hedefleyen Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), farkli sektör temsilcileriyle akademik ve bilimsel ortaklik protokolleri imzalamaya devam ediyor.

Bursa Uludag Üniversitesi, sektörün öncü kuruluslarindan olan Akteknik Kalip Imalati A.S. ile isbirliginin kapilarini araladi. Ortak proje faaliyetleri, akademik ve bilimsel danismanlik, staj ve uygulama destekleri basliklarinda hazirlanan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz ve Akteknik Kalip Imalati A.S. Genel Müdürü Bülent Göral imza atti.

Ana hedef proje çiktilarinin veriye dönüsmesi

Tören öncesi kisa bir konusma yapan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, 2021 yilindan itibaren YÖK’ün belirledigi Arastirma Üniversiteleri kategorisinde yer aldiklarini hatirlatti. Bu kapsamda arastirma, gelistirme ve proje niteliginin yükseltilmesi noktasinda ciddi bir çaba gösterdiklerini belirten Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Yer aldigimiz kategoride Ar-Ge yapilmasi, proje üretilmesi ve bu projelerin veriye dönüstürülerek akademik gelismeye katki saglanmasi hedefleniyor. Üniversitemiz de 2 yildir bu amaç dogrultusunda çalismalarini sürdürüyor. Akademik ve bilimsel altyapimizi yenilemeye, üniversite-sanayi isbirligini gelistirmeye ve hep birlikte ortak projeler üretmeye gayret ediyoruz. Bugün imzalayacagimiz protokol de bu amaca hizmet edecek degerli bir girisim olacak. Iki tarafa da fayda getirecegine inaniyorum. Hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Üniversite ile isbirligi katki saglayacak

Akteknik Kalip Imalati A.S. Genel Müdürü Bülent Göral ise firma olarak nitelikli üretime odaklandiklarinin altini çizdi. Yenilik ve teknolojik gelisim noktasinda akademik destege ihtiyaç duyduklarini belirten Bülent Göral; “Üretim süreçlerimizde firma olarak pratik deneyimin yani sira teorik bilgiye de ihtiyaç duyuyoruz. Bu kapsamda Bursa Uludag Üniversitesi ve onun degerli akademisyenleriyle isbirligi içerisinde olmanin bizlere önemli katkilar saglayacagina inaniyoruz. Proje birlikteligi, staj destegi ve ortak çalisma kültürü konularinda isbirligi yapacagimiz için mutluyuz” dedi.

Protokol imza töreninde BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Nihal Saglam ve firma yöneticileri de hazir bulundu.
Kaynak: İHA