Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Çarsimiz Estetik Dokunusumuz Ile Yeni Çehresine Kavustu'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, kentin önemli ticaret merkezleri arasinda yer alan çarsi içerisinde, estetik yapiyi modernize edip ferah ve kullanisli bir ortam olusturmak amaciyla çarsi cephe ve zemin düzenleme çalismasi yaptiklarini söyledi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Çarsimiz Estetik Dokunusumuz Ile Yeni Çehresine Kavustu'
Büyüksehir Belediyesi, ilçe ve kent merkezindeki devam eden cephe düzenleme faaliyetleri ile kentin altyapi ve imar çalismalarinin yani sira estetik olarak vitrinini de güzellestirmeye devam ediyor. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, kentin estetik yapisini güzellestirecek çalismalara imza attiklarini ifade etti.

Kayseri’nin köklü ve önemli ticaret merkezlerinden çarsinin modernize edilerek cazibesini artirmaya yönelik çalisma yaptiklarini söyleyen Baskan Büyükkiliç; "Geçmisten günümüze Kayseri’mizin ticaret merkezi olan çarsimiz Büyüksehir Belediyemiz tarafindan yeniden modernize edildi. Çarsimiz estetik dokunusumuz ile yeni çehresine kavustu” dedi.

35 milyon 247 bin 816 TL maliyet yatirimi olan Cumhuriyet Mahallesi Cephe ve Meydan Düzenlemesi projesi çerçevesinde, çarsi içerisinde bulunan her bir binanin dikkatle incelendigini belirten Büyükkiliç, çarsinin cazibesinin arttirilmasi ve altyapi ile yapilarin ömrünün uzatilmasini amaçladiklarini vurguladi. Baskan Büyükkiliç, yaklasik 8 bin 200 metrekare zemin, 10 bin ila 15 bin metrekare cephe alani bulunan çarsi bölgesindeki projede, Millet, Nazmi Toker, Vatan, Kizilay, Mevlevi, Serdar ve Turan caddelerinin siluetlerinin ve zeminlerinin yenileme islemlerini kapsadigini ifade etti.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi olarak Kayseri’nin çehresini güzellestiren çalismalarla faaliyetlerini sürdürdüklerini hatirlatan Büyükkiliç, cephe düzenleme çalismalari kapsaminda Cumhuriyet Mahallesi Cephe ve Meydan Düzenlemesi’nin yani sira ilçelerde de bu hizmetlerin devam ettigini belirtti.

Baskan Büyükkiliç, bu çerçevede Develi Uzun Çarsisi Cephe Düzenlemesi, Incesu Dükkânlari Cephe Düzenlemesi, Hacilar Cephe Düzenlemesi ile Gavremoglu Konagi çevresi cephe düzenleme faaliyetlerinin de yapildigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA