Ordu'da Kiz Ögrenci Yurdunda Asansör Ariza Yapti, Ögrenciler 'Düstügünü' Sanip Panik Yasadi

Ordu’da üniversite ögrencilerinin kaldigi kiz ögrenci yurdunda 10 kisinin bindigi asansör ariza yapti. Olayda yaralanan olmazken, ögrenciler asansörün düstügünü sanip panik yasadi.

Ordu'da Kiz Ögrenci Yurdunda Asansör Ariza Yapti, Ögrenciler 'Düstügünü' Sanip Panik Yasadi
Altinordu ilçesi Akçatepe Mahallesi’nde bulunan 3 bloklu kiz ögrenci yurdunun bir blokunda 10 kisinin kullandigi asansör, birinci kattan zemin kata indigi esnada ariza yaparak durdu. Durumun bildirilmesi üzerine asansörde kalan ögrenciler firma görevlisinin müdahale etmesi ile yara almadan disariya çikartildi. Olayda yaralanan olmazken, diger ögrenciler asansörün düstügünü sanip yurdun bahçesine çikti. Olay yerine polis, jandarma ve tedbir amaçli saglik ekipleri sevk edildi. Bu esnada güvenlik mensuplari ögrencilerin taleplerini dinleyerek sakinlestirmeye çalisti.

Ordu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Ordu Mehmet Fuat Köprülü Kiz Ögrenci Yurdumuzda asansör arizasi olmus, ariza sonrasi asansörde kalan ögrenciler yetkili servisin asansör kapisini açmasi sonrasi, bir sikinti yasamadan güvenle asansörden çikmislardir” denildi.

Asansör firmasi görevlisi ifadesi alinmak üzere karakola götürülürken, jandarma ekipleri çok sayida ögrencinin ifadesini aldi.

Öte yandan asansörlerin kontrollerinin sürekli olarak yapildigi, ariza yapan asansörün bakimlarinin da yeni yapildigi ögrenildi.

Konuyla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA