Tabanca Ile Intihar Eden Lise Ögrencisi Sinif Arkadaslarindan Helallik Istemis

Trabzon’un Yomra ilçesinde kiz arkadasiyla tartistiktan sonra kafasina dogrulttugu tabanca ile intihar eden lise ögrencisi son yolculuguna ugurlandi. Geride çantasina, “Karsilik bulabilseydim böyle olmazdi” yazili bir not birakan lise ögrencisinin okuldaki arkadaslarindan dün ders çikisi helallik istedigi ortaya çikti.

Tabanca Ile Intihar Eden Lise Ögrencisi Sinif Arkadaslarindan Helallik Istemis
Olay, dün aksam saatlerinde Yomra ilçesindeki Sancak mahallesinde meydana geldi. Yomra Anadolu Lisesi’nde ögrenim gören Ahmet Emin Köse (16), iddiaya göre Yomra Kültür Merkezi’nin önünde kiz arkadasiyla tartisti. Tartismanin ardindan çantasinda tasidigi tabancayi çikartan 12. sinif ögrencisi, sinif arkadaslarinin yanina gelerek silahi kafasina dogrultu. Arkadaslarinin ikna çabalarina ragmen elindeki tabancayi birakmayan lise ögrencisi kültür merkezinin arka kismina geçerek kafasina dogrulttugu tabanca ile intihar etti. Agir sekilde yaralanan Ahmet Emin Köse, kaldirildigi hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Otopsi islemlerinin ardindan lise ögrencisi için bugün Yomra ilçesindeki Namik Kemal Camii’nde cenaze namazi kilindi. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Muhammet Ali taziyeleri kabul ederken, cenaze namazina Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Baskanvekili Atilla Ataman, ailesi, yakinlari, okul arkadaslari ve vatandaslar katildi.

Ilknur ve Muhammet Ali çiftinin 3 çocugundan biri olan Ahmet Emin Köse kilinan cenaze namazinin ardindan ayni yerdeki aile kabristanliginda topraga verildi.



Sinif arkadaslarindan helallik istemis

Lise ögrencisinin tabanca ile intiharinin ardindan asayis ve olay yeri inceleme ekipleri tarafindan Yomra Kültür Merkezi önünde genis çapli inceleme yapildi. Lise ögrencisinin sirtinda tasidigi çanta da inceleme yapan polis ekiplerince bir not bulundu. Lise ögrencisinin geride biraktigi notta, “Karsilik bulabilseydim böyle olmaz” ifadelerini kullandigi ögrenilirken, olay aninda Ahmet Emin Köse’nin yaninda olan sinif arkadaslarinin ifadeleri alindi. Derslerinde basarili oldugu ögrenilen Ahmet Emin Köse’nin olaydan birkaç saat önce ders çikisi sinif arkadaslarindan helallik istedigi de ortaya çikti.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA