Prof. Dr. Orhan Okay, Ögrencileri Tarafindan Yad Edildi

Edebiyet Fakültesi Kurucusu Orhan Okay, Sakarya Büyüksehir Belediyesi Ofis Sanat Merkezi’nde “Sadeligin Ihtisami Orhan Okay” isimli panel ile her biri Türkiye için bir kiymet olan akademisyen ve yazar ögrencileri tarafindan minnetle yad edildi.

Prof. Dr. Orhan Okay, Ögrencileri Tarafindan Yad Edildi
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerinde “ahde-vefa” örnegi olan programlara yer veriyor. Bu etkinliklerin son örnegi ise üniversitenin Edebiyat Fakültesi’nin kurucusu olan ve Türkiye’de edebiyat alaninda önemli eserler birakan Prof. Dr. Orhan Okay için gerçeklestirildi.

Ofis Sanat Merkezi’nde “Sadeligin Ihtisami Orhan Okay” isimli bir panel düzenlendi ve bu programin moderatörlügünü Sakaryali akademisyen Yilmaz Dascioglu yapti. Panele akademisyen usta edebiyatçinin ögrencileri olan Dr. Mehmet Özdemir, Yazar Bekir Siddik Soysal ve Yazar Hüseyin Yorulmaz ise konusmaci olarak katildi.

Ahirete irtihal eden Prof. Dr. Orhan Okay, ögrencileri ve sevenleri tarafindan hayatiyla basarili proje ve fikir akimlariyla yad edildi. Ögrencileri Okay’in örnek kisiligiyle ve edebiyat alaninda Anadolu’yu tasvir eden eserleriyle Türkiye’de önemli bir deger olduguna vurgu yapti. Merhum hocanin yeni neslin edebiyat muhallimleri için de rol model oldugunun altini çizen konusmacilar Okay’i dualarla andi.
Kaynak: İHA