Dügünde Yegenini Öldürmüstü, Taniklar O Günü Anlatti

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde aralarinda husumet bulunan yegenini dügünde 5 el ates ederek öldüren sanigin yargilanmasina devam edildi.

Dügünde Yegenini Öldürmüstü, Taniklar O Günü Anlatti
Olay, 30 Ekim 2022 tarihinde Kadiköy Mahallesi Bagdat Caddesi’nde bulunan dügün salonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önce aralarinda husumet bulunan Hakan Aydin (45) ile Muharrem Ç. (63) arasinda tartisma çikti. Çikan tartismanin kavgaya dönüsmesiyle Muharrem Ç., yegeni Hakan Aydin’a 5 el ates etti. Boyun, gögüs ve bacagindan yaralanarak hastaneye kaldirilan Aydin, kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Muharrem Ç. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

12 yildan 18 yila kadar hapis isteniyor

Olaya iliskin hazirlanan iddianamede, olay günü maktulün, sanik Muharrem Ç.’nin bulundugu masaya gelerek yumruk attigi, Muharrem Ç.’nin de ruhsatsiz tabancayla maktule 5 el ates ettigi belirtildi. Iddianamede sanigin, "Haksiz tahrik altinda kasten öldürme" suçundan 12 yildan 18 yila kadar hapsi istendi.

"Annemin hasta olmasi sebebiyle Muharrem ile Nigde’ye gittik"

Olayla ilgili durusma Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Durusmaya tutuklu sanik Muharrem Ç., taniklar, aileler ve taraf avukatlari katildi.

Tanik olarak dinlenen maktulün annesi Sefade Aydin, “Ailenin en büyügü benim, olay günü kardesim Muharrem yanimiza gelerek annemin hasta oldugunu ve bizi onun yanina götürecegini söyledi.

Anneme kardesim Nuray bakiyordu. Muharrem’in arabasi ile Nigde’ye yola çiktik. Bu sirada telefondan kardeslerim Nuray, Zehra, Hacer sürekli ariyordu. Ben de kendisine, ‘Kaza yapacaksin telefonu kapat’ diye söyledim. Muharrem telefonun hoparlöre verdi. Zehra, Muharrem’e benim için ’Onu yolda indir’ diye söyledi.

Inmedim ve birlikte köye gittik. Köye gittigimizde annem yogun bakimdaydi" diye konustu.



"Telefonla birbirlerine hakaret ettiklerini duymadim"

Annesinin yogun bakimdan çiktiktan sonra onu görmek için evine gittigini söyleyen Sefade Aydin, "Kapiyi çaldim ancak açmadilar. Kardesim Bayram Ç.’nin evine çiktim, Muharrem de oradaydi. Muharrem’e, ’Niye beni buraya getirdin?’ diye sordum, o da ’Gelmeseydin’ diye söyledi.

Muharrem ile beni götürme sebebinden dolayi tartistim. Nuray içeriden çikti ve süpürgenin demiriyle ayagima, kafama vurdu. Kafam kanadi bunun üzerine hastaneye gittim. Hastaneden gece saatlerinde geldigimde hepsi toplanip Ankara’ya kaçmislardi. Bu yasanan olayi ogluma anlatmadim. Oglum ile sanik arasinda önceye dayali herhangi bir husumet yoktu. Telefonla birbirlerine hakaret ettiklerini duymadim, görmedim. Oglumun öldürüldügü gün ise yasanan olaya sahit olmadim" seklinde konustu.



"Hakan, sanik Muharrem’i gördü ve omzuna veya sirtina dokunarak ‘Senin burada ne isin var?’ der gibisinden bir seyler söyledi"

Olay günü kendisinin de dügünde oldugunu söyleyen sanigin köylüsü tanik Gökhan A., "Hakan’in yerinden kalkarak disari dogru yürüdügünü gördüm. Sigara içmeye gittigini farz ederek ben de pesinden gittim. Bu sirada Hakan, sanik Muharrem’i gördü ve omzuna veya sirtina dokunarak ‘Senin burada ne isin var?’ der gibisinden bir seyler söyledi.

Ancak müzik sesi oldugu için ne söyledigini tam olarak anlayamadim. Sanigin ne dedigini duymadim, ben Hakan’a odaklandim. Hakan’a odaklanma sebebim onu tutmak içindi. Hakan’i disari çikarmak için koluna girdim" ifadelerini kullandi.

"Sanik ayaga kakti ve Hakan’i götürecegim sirada silah çekerek ona ates etmeye basladi"

Bu sirada sanigin oturdugunu söyleyen Gökhan A., "Sanik ayaga kakti ve Hakan’i götürecegim sirada silah çekerek ona ates etmeye basladi.

3 el ates ettigini gördüm. Bunun üzerine sanigin silahli kolunu tutup yukari kaldirdim, ‘Birak beni’ diyerek silkindi ve kaçti. 2-3 metrelik mesafeden atis yapti. Olay aninda küfür duymadim. Ayni köylü olmama ragmen sanik ile maktulün birbirlerine hakaret ve küfür ettiklerini duymadim ve görmedim. Sanik ile maktul arasinda olay aninda herhangi birbirlerine vurma olayi olmadi. Olay yasanmasin diye zaten ben maktulün koluna girdim. Hakan’i götürmeye çalistigim sirada ates edildi. Gitmeye firsat kalmadi” dedi.



"Olaydan 2-3 ay öncesinde Hakan’in annesini kiz kardesleri darp etmis"

Tanik Ismail D ise, "Sanik esimin amcasi olur. Olay günü dügündeydim. Olay anini uzaktan gördüm. Olaydan 2-3 ay öncesinde Hakan’in annesini kiz kardesleri darp etmis. Buna iliskin aralarinda dava oldugunu biliyorum. Bu sebeple sanik ile maktul arasinda darginlik oldugunu biliyorum. Bunun disinda aralarinda herhangi olay yoktur. Olay günü sahislarla mesafem yaklasik 10-15 metre kadardi. Hakan disari dogru gittiginde güzergah üzerinde bulunan Muharrem ile konusmaya basladi.

Ne konustuklarini uzak oldugum için duyamadim. Muharrem o sirada oturuyordu. Kadir Ç., Muharrem ile Hakan arasina girdi. Kadir bir seyler demeye çalisti. Bu esnada Muharrem ayaga kalkarak silahini çikardi ve ates etmeye basladi.

Olaya yakin olan Gökhan A, Muharrem’in silahina eliyle müdahale etti. Hakan yere düstü. Ben o sirada Hakan’a odaklandim. Hakan’in Muharrem’e herhangi vurma eylemi yoktu, sadece konusuyorlardi. Küfür olayi da yoktu. Ben Hakan’in saniga vurdugunu görmedigim gibi dokundugunu da görmedim. Telefon ile diyaloglari olmus, neden oldugunu tahmin edebiliyorum. Annesi ile alakali sikintilardan dolayiydi" diye konustu.



"Muharrem, Hakan’in annesine vurmadi, ‘Siz ne yapiyorsunuz?’ diye ayirmaya çalisti"

Yasananlari anlatan sanigin tanik olarak dinlenen kardesi Nuray A., “Biz 9 kardesiz, anneme kimse bakmadi. Anneme ben ile abim Muharrem bakmaya karar verdik. Abim felç geçirdigi için getir götür islerini Muharrem yapiyordu. Muharrem, anneme baksin diye ablam Sefade’yi almis getirmis. Hastaneden annemi çikarip kendi evine getirdik. Eve geldigimizde Hakan’in annesi Sefade, bana küfür ederek kapiyi açmami istedi ancak ben açmadim. Abim Muharrem ise disari çikmisti. Bana küfürler edildigi sirada bende disari çiktim ve ablamla kavga ettik, bacagina ve kafasina vurdum. O bana vurmadi, ben vurup içeri kaçtim. Muharrem, Hakan’in annesine vurmadi, ‘Siz ne yapiyorsunuz?’ diye ayirmaya çalisti. Ben eve girerek kapiyi kilitledim, jandarmayi çagirdim" seklinde konustu.



"Hakan, abimi arayarak küfür, hakaret etti"

Olay sonrasinda Nigde’den ayrildiklarini söyleyen Nuray A., "Olay büyümesin diye annemi de alip abim Muharrem’in arabasiyla benim evime Ankara’ya geldik. Geldigimiz sirada Hakan, abimi arayarak küfür, hakaret etti. Ismail isimli kisi de abimi arayarak küfürler ettigini duydum. Muharrem hiçbirine cevap vermedi. Yusuf, Hakan’in kardesi ‘Annenin yanina bir mezar daha kazip seni gömecegiz’ yazisini yazarak sosyal medyadan paylasmis. Ben bunu abimin telefonunda gördüm. Benim telefonum da Hakan ve Yusuf tarafindan arandi. Baskaca bilmedigim numaralarda bizi aradi. Nigde’deki annemin evinde yasanan olay, benim ile ablam arasinda yasandi, abim ile hiçbir ilisigi yoktur. Annemi Ankara’da benim evime götürünce abim bende kaldi. Bu süre içinde sürekli küfür hakaret içerikli telefonlar geliyordu. Ben anneme baktigim için olay günü dügüne gidemedim. Dügün, köydeki abim Neset Ç’nin kizinin dügünüydü" ifadelerini kullandi.

Sanik Muharrem Ç., Nuray’in anlatimlarini dogrularken diger anlatimlari ise kabul etmedi ve tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina, durusmanin ertelenmesine karar verdi.
Kaynak: İHA