Kocasinan, Yilin 12 Ayinda Haserelere Karsi Önlem Aliyor

Yaz döneminde basarili bir ilaçlama çalismasi yapan Kocasinan Belediyesi, haserelerle mücadele kapsaminda kis döneminde de ilçede bulunan 4 bin 500’den fazla apartmanin bodrum katinda ilaçlama çalismasi yapiyor. Daha saglikli ve daha temiz bir çevre hedeflediklerine vurgu yapan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, ilaçlama çalismasindaki amacin, kis aylarini uykuda geçiren basta sivrisinek ve karasinekler gibi haserelerin kontrol altina alinip, etkin mücadelenin saglanmasi oldugunu ifade etti.

Kocasinan, Yilin 12 Ayinda Haserelere Karsi Önlem Aliyor


Vatandaslarin sagligini ilgilendiren konularda çok titiz davrandiklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, “Daha saglikli bir toplum için gösterdigimiz titizligi ve gayreti daha da artirarak devam ettiriyoruz. Bu kapsamda vatandaslarimizin rahat bir yaz dönemi geçirebilmesi için haserelere yönelik etkin bir sekilde ilaçlama çalismasi yapiyoruz. Veteriner Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, apartmanin bodrum katlari basta olmak üzere kapali alanlarda hasere üretebilecek her noktada ilaçlama çalismalarini sürdürüyor. Uzman personel ve donanimli araçlarla yapilan ilaçlama çalismalari sayesinde ilçemiz sakinleri rahat bir yaz geçirecek” diye konustu.

Haserelere karsi mücadele kapsaminda en etken ve çevreci yöntemi uyguladiklarina dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, gelecek nesillere daha saglikli ve daha temiz bir Kocasinan birakacaklarini sözlerine ekledi.

Halk sagligi için haserelere karsi mücadele eden Kocasinan Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, bölgeyi Dünya Saglik Örgütü’nün onayladigi soguk sisleme el U.L.V ilaçlama sistemi ile ilaçlayarak, haserelerin özellikle larva halindeyken etkisiz hale getirilmesi için araliksiz çalisiyor.
Kaynak: İHA