CHP Lideri Özel Turgutlu'da 226 Milyon Liralik Yatirimlarin Açilisini Yapti

CHP Genel Baskani Özgür Özel, memleketi Manisa’da Turgutlu Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan 226 milyon TL’lik yatirimlarin toplu açilis ve temel atma törenine katildi. Özel burada yaptigi konusmada, baskan adaylarina destek isteyerek, "Mevcut belediye baskanlarimizi memnuniyet anketlerine soktuk, Alasehir, Turgutlu, Akhisar ve Saruhanli razi biz de raziyiz. Diger ilçelerimizde de adaylarimiz var. Bu takimin basinda da genç büyüksehir belediye baskan adayimiz Ferdi Zeyrek var. Hepsine kefilim" dedi.

CHP Lideri Özel Turgutlu'da 226 Milyon Liralik Yatirimlarin Açilisini Yapti
Turgutlu Belediyesinin 226 milyon TL’lik yatirimla kente kazandirdigi Turgutlu Belediyesi 100. Yil Cumhuriyet Çarsisi, Cuma Pazari, Selvilitepe Cemevi ve Kültür Sanat Merkezi, Çepnibektas Çok Amaçli Salon’un toplu açilisi yapilirken, Ekrem Gürel Kültür Merkezi ve Kadin Siginmaevi ile Selvilitepe Spor Kompleksi için de temel atma töreni düzenlendi.

Turgutlu Belediyesi önünde düzenlenen törene CHP Genel Baskani Özgür Özel de katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programin açilis konusmasini yapan CHP Manisa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Ferdi Zeyrek, “Ben buradan öncelikle Çetin Baskanimi çok tebrik ediyorum ve alkislamak istiyorum. Meclisinde çogunlugu saglayamamis, Turgutlu için hayaller kuran ama büyüksehirden gerekli destegi almayan Çetin Akin’i yaptiklarindan dolayi gerçekten tebrik ediyorum" dedi.

Zeyrek, baskan seçildigi taktirde ilçeye hizmet sözü vererek, "Büyüksehir Baskani oldugumda halkin içinde olacagim size söz. Ben sizlerden bir söz daha istiyorum; öncelikle Manisa için, sonra Kasaba için sonra da Türkiye’nin umudu, Manisa’nin gururu Özgür Özel için kapi kapi dolasmaya söz veriyor musunuz” dedi.



Belediye isçisinin maasi 24 bin 803 TL oldu

Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin ise, belediyenin kendi imkanlariyla finanse ettigi, Turgutlu’nun birçok açidan yillardir yasadigi sorunlari sona erdirecek projeleri hayata geçirmenin mutlulugunu ve gururunu yasadiklarini söyledi.

Baskan Akin, “Bugün bir müjde ile konusmama baslamak istiyorum. 5 yildir bizimle olan isçi arkadaslarimiza müjde vermek istiyorum. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Personel A.S. çalisanlarimizin ücretlerine yüzde 71 oraninda zam uygulayarak, yan haklar dahil aylik en düsük ücretimizi 24 bin 823 TL yaptik. Böylelikle çalisanlarimizin alacagi en düsük ücret, belirlenen asgari ücrete göre yüzde 46 oraninda daha fazla olmustur. Belirledigimiz bu ücretlere temmuz ayinda memur maaslarina gelecek olan enflasyon farki kadar artis yapacagimizi da ayrica müjdelemek isterim. Kadrolu çalisanlarimizin ücretlerine yüzde 68 oraninda zam uygulayarak, yan haklar dahil aylik en düsük ücretimizi 38 bin 300 TL yaptik. Memur çalisanlarimizin ise 3 bin TL olan Sosyal Denge Tazminatlarini yüzde 70 oraninda arttirarak 5 bin 100 TL yapmis bulunmaktayiz. Bugün açilisini yapacagimiz ve temel atmasini yapacagimiz projeleri Turgutlu’ya kazandiriyor olmanin mutlulugunu yasiyoruz. 226 milyon TL yatirim gerçeklestirdik. Bu projeleri yapmaya baslarken birçok zorlukla karsilastik ama yilmadik. Turgutlu’ya hizmet yolunda kaynaklar olusturduk” seklinde konusarak, belediye olarak 5 yillik süre zarfinda ilçeye kazandirilan yatirimlardan bahsetti.

"Hepsine kefilim"

Törende bir konusma yapan CHP Genel Baskani Özgür Özel de, “Turgutlu yillarca kutuplasmadan, yandaslardan çok çekti. Turgutlu ayrimcilik yapmayacagina inandigi bir evladina destek verdi ve o da aldigi bu destegin karsiligini çalisarak didinerek verdi. Kendisini tebrik ediyorum. Mevcut belediye baskanlarimizi memnuniyet anketlerine soktuk, Alasehir, Turgutlu, Akhisar ve Saruhanli razi biz de raziyiz. Diger ilçelerimizde de adaylarimiz var. Bu takimin basinda da genç büyüksehir belediye baskan adayimiz Ferdi Zeyrek var. Hepsine kefilim. Nasil ki Çetin Akin, Besim Dutlulu, Zeki Bilgin, Ahmet Öküzcüoglu bizleri mahcup etmediyse bu isimler de bizleri mahcup etmeyecek. Onlari sizlere emanet ediyorum. Çetin Baskanimiz 8 milyon borçla yani 240 milyon TL borçla belediyeyi devraldi. Bugün buradayiz, 1 TL cari borcumuz yok. Esnafa yok, çalisana yok, müteahhide yok ve bugün en düsük çalisaninin maasini 24 bin 803 TL olarak müjdeleyen bir baskanimiz var. Oyunu baska partiye veren kiymetli Kasabalilara seslenmek istiyorum. Bugün o ’ezani susturacak’ denilen CHP, ezani okuyan imamin özlük haklarini savunuyor, sinirda ülke korumasinda olan uzmanlarin özlük haklarini savunuyor. ’Bu seçim her seyi halledecegim, enflasyonu düsürecegim, yoksullugu bitirecegim’ diyerek seçildikten sonra her seye zam yapan birilerine artik sari kart gösterme zamanidir. Yeter artik, hizmete oy veriyorum. Beni görmezsen seni uyariyorum demenin zamanidir. Kasabalilar bu gidisata itiraz edin. Anket kazanacagimizi gösteriyor, yetmez. Seçimde tam destek istiyoruz, çogunlugu istiyoruz. Baskani istiyorum, belediye meclisini istiyorum, sizlerin destegiyle, herkese tepeden bakip kendi arsalarina kat verip, binlerce dairesine daire katanlar yerine 44 yasindaki mimar Ferdi Zeyrek’e destek istiyorum” dedi.



Ankara mitingine davet

Konusmasinda Pazar günü Ankara Tandogan Meydaninda yapilacak olan mitinge de herkes davet eden Özel, "Kendi memleketimden tüm Türkiye’yi davet ediyorum. Gücümüze güç katalim. Bu davet bizimdir ve bütün Türkiye’yedir. Son sözüm su memleketimizdeyiz, güzel Manisa’nizdayiz. Bundan sonra adimlarimiz daha güvenilir atmak için elimden geleni yapacagim CHP Genel Baskani olarak. Dünyanin hangi sehriyle is birligi yapmak gerekiyorsa Turgutlu’yu o kentlerle kardes sehir yapacagiz. Turgutlu’dan destek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte Turgutlu ve Manisa’da halkin iktidarini kurmaya davet ediyorum.”

Yapilan konusmalarin ardindan toplu açilis ve temel atma töreni gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA