BUÜ'lü Ögrencilere 'Hedef Sifir' Anlatildi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Is Sagligi ve Güvenligi Koordinatörlügü, bu alanda egitim gören ögrencilerin mesleki gelisimi ve bilgi seviyelerini artirmaya yönelik özel bir programa ev sahipligi yapti.

BUÜ'lü Ögrencilere 'Hedef Sifir' Anlatildi
Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Uluslararasi Sosyal Güvenlik Kuruluslari Birligi Insaat Kazalarini Önleme Bölümü (ISSA) Insaat Kazalarini Önleme Bölümü Baskani Prof. Karl-Heinz Noetel agirlandi. Prof. Noetel’in “Vision Zero (Hedef Sifir)” konulu is sagligi ve güvenligi programina dair açiklamalarda bulundugu organizasyona Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Is Sagligi ve Güvenligi Genel Müdürü Prof. Dr. Muhammet Fatih Bilal Alodali, BUSKI Genel Müdür Yardimcisi Ismail Gerim, BUÜ ISG Koordinatörü Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz, akademisyenler ve kurum yöneticileri katildi.

BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Is Sagligi ve Güvenligi Programi’nda egitim gören ögrenciler de programa yogun ilgi gösterdi.

ISG’de temel sart: Kisisel bilincin artirilmasi

Etkinlikte konusan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Is Sagligi ve Güvenligi Genel Müdürü Prof. Dr. Muhammet Fatih Bilal Alodali, görevde 6 ayi geride biraktigina isaret etti. Dünyadaki is sagligi ve güvenligi kanunu seviyesinde mevzuat açisindan Türkiye’nin yeterliligi bulundugunu vurgulayan Genel Müdür Prof. Dr. Alodali, “2025 yilindan itibaren tüm çalisanlar bu kanuna tabi olacak. Özel sektör veya kamu sektörü ayirt etmeksizin bu zorunlulugu uygulayacagiz. Ancak tabi, sadece mevzuat yeterli olmuyor. Bunu bilinçli hale getirmemiz gerekiyor. Anaokuluna giden çocuklarimizdan baslamak üzere üniversite düzeyinde de tüm ögrencilere is sagligi ve güvenligi konusunda bilinçlendirme çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu konuyu bir kültür haline getirmek istiyoruz. Eger bunu içsellestirebilirsek sikintilarimizi büyük oranda çözmüs olacagiz. Mevcut rakamlar maalesef yüksek ve bunu düsürmek hepimizin elinde. Hep birlikte, bilinçlenerek sorunlarimizin üstesinden gelecegiz” seklinde konustu.



Etkinlikler araliksiz devam ediyor

BUSKI Genel Müdür Yardimcisi Ismail Gerim ise ögrencilerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duydugunu vurguladi. Kurumda yürütülen çalismalara dair bilgi paylasiminda bulunan Ismail Gerim, “Is hayatinda pek çok konu önem tasiyor. Ancak liderlik konusu tüm bunlarin basinda geliyor. Özellikle Bursa gibi vizyonu yüksek bir sehirde bu özellik çok daha büyük bir önem tasiyor. Büyüksehir Belediyesi ve BUSKI olarak kültürel, sosyal ve is hayatinin gelistirilebilmesi adina birçok farkli etkinlige ev sahipligi yapiyoruz. Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirdigimiz Uluslararasi ISG Konferansi da bu programlardan birisidir. Etkinlikte Vision Zero konusunu ele aldik. Uzman konuklarimiz bu baslikta bizlere önemli konusmalar yapti. Bugün de Bursa Uludag Üniversitesi’nde ögrencilerimizle bir araya geldik. Programi düzenleyen herkese tesekkür ediyor, etkinlige ilgi gösteren tüm ögrencilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.



Is sagligi ve güvenligine bursa öncülük edecek

BUÜ ISG Koordinatörü Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz de final haftasinda olmasina ragmen programa büyük bir ilgi gösteren ögrencilere tesekkür ederek konusmasina basladi.

Bursa’da düzenlenen Vision Zero konferansina katilan ISSA Insaat Kazalarini Önleme Bölümü Baskani Prof. Karl-Heinz Noetel’i ögrencilerle bir araya getirmek istediklerini söyleyen Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz, “Hocamiz bizi kirmayarak etkinligimize katilmayi kabul etti. Bugün bizlere Vision Zero çerçevesinde güvenli bir is sagligi ve güvenligi çalismasinin nasil yürütülebilecegine dair bilgiler verecek. Ayni zamanda Is Sagligi ve Güvenligi Genel Müdürümüz Sayin Prof. Dr. Muhammet Fatih Bilal Alodali hocamiz da bugün aramizda yer aliyor. BUSKI Genel Müdür Yardimcimiz Sayin Ismail Gerim ve tüm katilimcilara da programimiza katildiklari için tesekkür ediyoruz. Türkiye’de hedefimiz sifir is kazasidir. Ülkemizde de is sagligi ve güvenligine yön verecek sehirlerin basinda Bursa gelmektedir. Bu anlamda da üniversite olarak son derece kiymetli projelere imza attigimizi söylemek istiyorum. Etkinligimizin faydali olmasini diliyorum” açiklamasinda bulundu.

ISSA Insaat Kazalarini Önleme Bölümü Baskani Prof. Karl-Heinz Noetel’in Vision Zero baslikli gerçeklestirdigi program, tesekkür belgelerinin takdimi ve toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA