Türkeli'de 'Ekran Bagimliligi Farkindalik' Etkinligi

Sinop Üniversitesi Türkeli Meslek Yüksekokulu tarafindan Cumhuriyet Ilkokulunda "Ekran Bagimliligi Farkindalik" etkinligi düzenlendi.

Türkeli'de 'Ekran Bagimliligi Farkindalik' Etkinligi
Türkeli Meslek Yüksekokulu’ndan Ögretim Görevlisi Sultan Özçelik Oguzmert ve Ögretim Görevlisi Ebru Koca’nin liderliginde gerçeklestirilen "Ekran Bagimliligi Farkindalik" temali kukla tiyatrosu projesi, Türkeli Kaymakamligi, Türkeli Gençlik Merkezi ve Türkeli Milli Egitim Müdürlügü’nün is birligiyle Cumhuriyet Ilkokulu 2-A ve 2-B siniflarinda basariyla tamamlandi.

Proje kapsaminda, teknoloji bagimliligiyla ilgili bilgilendirici konusmalar gerçeklestirildi ve ögrencilere bu konuda farkindalik olusturuldu. Özellikle teneffüslerde, Türkeli Meslek Yüksekokulu ögrencileri, miniklerle bir araya gelerek eglenceli oyunlar oynadilar. Bu oyunlar, ögrencilere hareketli bir yasam tarzinin önemini vurgulayarak daha saglikli bir yasam sürmelerine katkida bulundu.

Etkinlik sirasinda, ögrencilere yönelik yapilan oyunlar araciligiyla beyinlerinin daha aydin, dinç ve uyanik kalmasinin önemi anlatildi. Ayrica, ekran bagimliliginin negatif etkilerine karsi doga ile iç içe olmanin ve kitap okumanin önemine vurgu yapildi. Bu sayede ögrencilere, sadece eglenceli bir etkinlik degil, ayni zamanda saglikli aliskanliklar kazanmalari konusunda da rehberlik edildi.
Kaynak: İHA