Sariyer'de 4 Buçuk Ton Kaçak Midye Ele Geçirildi

Sariyer’de deniz polisi tarafindan bu sabaha karsi düzenlenen operasyonda 4 buçuk ton kaçak midye ele geçirilirken, 4 süpheli de gözaltina alindi.

Edinilen bilgiye göre, Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Deniz Liman Sube ekipleri, Sariyer ilçesi Sakip Sabanci Caddesine yakin kiyida kaçak midye avcilarina yönelik operasyon gerçeklestirdi. Yürütülen sorusturma çerçevesinde yapilan çalismalarda, deniz kenarindan kiyiya çuvallar içinde midye atildigini tespit eden polis, bir kismi 200 kadar çuvalin içinde, bir kismi ise açikta 4 buçuk ton agirliginda kaçak ve yasak bölgede toplanmis midye ele geçirdi. Olayla baglantili M.G., A.G., C.G. ve M.Ö.G. isimli 4 süphelinin yakalandigi bildirildi.

Gözaltina alinan kaçak midye avcilari hakkinda yasak yerde mide avciligi yapmaktan islem baslatildi. Süphelilere toplam 104 bin 968 lira idari para cezasi kesildi. Ele geçirilen 4 buçuk ton midyenin tekrar canliligini sürdürebilmesi ve dogal yasama kazandirilmasi için denize geri döküldügü belirtildi. Öte yandan çuvallar dolusu midyelerin Istanbul, Ankara ve Izmir gibi metropollerde piyasaya sürülmek için toplandigi anlasildi.
Kaynak: İHA