Rektör Sindak Gazeteciler Ile Bir Araya Geldi

Gazetecilerle bir araya gelen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Sindak, basinin önemine degindi. 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Sindak, basin mensuplarina Siirt Üniversitesinin yapmis oldugu çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Rektör Sindak Gazeteciler Ile Bir Araya Geldi
Gazetecilik mesleginin öneminden bahsederek, basin mensuplarinin çabalarini takdirle karsiladigini söyleyen Rektör Sindak, sehrin kaynaklarini etkin kullanmak adina birçok çalisma yaptiklarini ve bu çerçevede önemli gelismeleri basin araciligiyla paylastiklarini söyledi.

Sindak, "Bizlere dogru ve gerçek haberleri ulastirmaya çalisan bütün gazetecilerin günü kutlu olsun. Üniversitemizin çalismalarini, sadece lokal olarak sehirde yapilan bir çalisma olmaktan çikararak, bölgesel bazda ve uluslararasi arenaya çikarmaya gayret ediyoruz. Biz bu çalismalari yaparken sizlerden aldigimiz enerjiyle buraya geldik. Bundan sonra da yine sizinle beraber adim atacagiz" dedi.

Siirt fistik kabuklarini çöpe atmak yerine islenerek ekonomiye kazandiracaklarini dile getiren Sindak, "Vatandasimiz kendi fistik kabugunu atabilecegi alanlar yapmisti. Bunlarla ilgili çalismalar yaparak destek olusturacagiz. Böylece üniversite, kamu, vatandas ve sanayi is birligiyle farkli bir noktaya gelmeye çalisacagiz. Uluslararasi ortakliklar ile yapilan makale çalismalarinda ise Türkiye’de ikinci olduk. Önümüzde Bogaziçi Üniversitesi hemen arkamizda ODTÜ bulunmaktadir. Bildiginiz üzere yakin zamanda Tip Fakültesi ihaleye çikmisti. Cumhurbaskanimizin ve Cumhurbaskanligi Strateji Baskanligi destegiyle en kisa zamanda sonuçlandiracagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA