Osmaniye'de Buruk Gazeteciler Günü

Depremin vurdugu Osmaniye’de ofisi yikilan ve 50 yillik mesleki birikimini enkaz altinda birakan gazeteci ve yazar Mustafa Bardak, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü buruk yasadigini ifade etti.

Osmaniye'de Buruk Gazeteciler Günü
Kahramanmaras merkezli depremler, birçok meslek grubunu olumsuz etkilemisti. Asrin felaketinden etkilenen Osmaniye’de birçok gazetecinin fotograf makinesi, kamera, bilgisayar gibi teknik ekipmanlari enkaz altinda kaldi. Kentteki yikima ragmen görevlerini sürdüren gazeteciler, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü buruk yasiyor.

Gazete ofisi depremden dolayi yikilan; gazete ekipmanlari, kitaplari ve 50 yillik mesleki geçmisini enkaz altinda biraktigini söyleyen Mustafa Bardak, "6 Subat 2023 depremlerinde ofisim tamamen yerle bir oldu. 6 Subat sabahi meslegimin bittigini düsündüm. Gazete büroma geldigimde; 5 bin kitabimin, bilgisayarimin, yazicimin ve diger malzemelerimin tamamen enkaz altinda oldugunu gördüm. Aksam eve giderken yanima aldigim ajandam ve kalemim bana hatira olarak kaldi. Ilk gün enkaz altindan belki bilgisayarla hard diskini kurtarabilirim diye düsündüm ama yagmur altinda kitaplarim tamamen hamur haline gelmisti. Bugüne kadar 7 kitap yazdim araliksiz olarak pandemi dönemi de dahil olmak üzere 25 yil boyunca ’Uluslararasi Ekmek Ödülü Siir Yarismasi’ düzenledim. Ofisimde 4 bin 27 kisinin kayitli isimleri vardi, bugüne kadar almis oldugum 110 plaketim vardi. Hiçbirini bulamadim, tamamen enkaz altinda kalmisti. Yagmur yagarken benim de gözyaslarim yagmura karisti, hiçbir eserimi bulamadim. 1979 yilinda yazmis oldugum ’Isyanlar Kana Bulandi’ isimli bir kitabimi internet sitesinde buldum ve bunu deprem sonrasinda Ankara’da bir yayin evinden istedim kendi paramla aldim. 19 yasinda yazmis oldugum bir kitabimi 2023 yilinda kendi paramla almis olmanin mutlulugunu yasadim. Benim için en büyük mutluluk depremden sonra bu oldu. Mart ayindan itibaren 10 metrekarelik küçücük bir yerde; bilgisayar aldim, bir yazici aldim, öyküler yaziyorum ve yeni kitaplar çikariyorum. Benim en çok zoruma giden bu sene Osmaniye’de 7’ncisi düzenlenen kitap fuarina kitapsiz olarak sade bir vatandas gibi katildim. Çünkü 5 bin kitabim enkazi altinda kalmisti. Gazeteci olarak 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü buruk kutluyoruz" dedi.

Kaynak: İHA